HVAC Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Што е вентилатор обновување на енергија?

обновување на енергија вентилација (ERV) е процес на обновување на енергијата за размена на енергијата содржана во нормално исцрпени зграда или простор на воздухот и го користат за лекување (претпоставка) на дојдовен отворен вентилација на воздухот во станбени и комерцијални системи за греење. Во текот на топлите сезони, системот пред лади и додека навлажнување и пред-греење во ладилникот сезони. Во корист на користење на обновување на енергијата е способноста да се исполнат за вентилација и енергетски стандарди ASHRAE, со истовремено подобрување на квалитетот на воздухот и намалување на вкупниот капацитет на HVAC опрема.

Со еден збор, обновување на енергијата Вентилатор (ERV) им овозможува на свеж воздух во една зграда, задржувајќи претходно условена греење или ладење.

Што е опис на моделот?

Топлина и енергија Вентилатори Обнова

Опис на модел

4

 

Забелешка: инсталација тип

Суспендирани тип, тип на L-кат

пример

XHBQ-D10TH однесува суспендиран тип ERV со вкупна разменувач на топлина, ТИ серија, клима протокот на 1000m3 / h, 3 брзини.

Како да изберете AHU?

Holtop AHU се дизајнирани и избрани во согласност со професионален софтвер, обезбедување на корисници со разумно, економски и практични решенија за климатизација. Карактеристиките на софтвер за избор на Holtop AHU, исто така, вклучуваат:

 

Проектот и управување со AHU пребарување

Прецизирај протокот на воздух и единица делот поделби

Повеќе опции за обновување на топлина и функционални комбинации секција

точка пресметка на воздухот состојба на главните делови

Различни опционални делови

l флексибилни комбинации единица

l професионален и детални извештаи избор излез

Дали ви се нудат AHU дизајн служба?

Дизајн вашиот проект, користејќи Holtop Клима комори

Holtop Åhus се врз основа на целосно модуларен дизајн, способни за прилагодување на потребите на различни видови на инсталацијата, и развиен од страна на обрнувајќи посебно внимание на енергетската ефикасност. Наведете детали за вашиот проект и барања како многу како што можете да така што може да се направи предлог за вас, како е можно поскоро.