информации

Клима комори во Германија

Продажбата на воздухот ракување единици во Германија во првата половина на 2012 година изнесува 264 милиони € во споредба со 244 милиони € за истиот период во 2011 година.

Според анкетата на членовите на трговска асоцијација за воздух системи. Во однос на бројот, производство отиде од 19.000 единици на 23.000 во 2012 година процентот на единици со вграден во модули топлина обновување беше 60%.

Кинеската Нова зелени стандарди порамнувања

Кина асоцијација за инженеринг изградба стандардизација најавено, ЗЕЛЕНА НАСЕЛБИ СТАНДАРДИ CECS377: 2014 година ќе се стави во сила од 1 октомври 2014 година од денот на објавувањето на 19. Јуни, 2014 година, што е изменето и испитуваат од страна на Комитетот за животна средина на Кина Недвижнини истражување.

Стандардите се составени траеше осум години и да стане првиот индустриски стандарди асоцијација на зелена станбена изградба во Кина. Тие комбинираат меѓународни напредни систем за евалуација зелена зграда со локалната урбана изградба и развој на владата недвижности, пополнување на празно на кинески стандарди зелена населба, и мотивирање на пракса.

Стандардите се заклучи 9 поглавја, како што се општи термини, речник, интеграција градилиштето, регионални вредност, ефикасноста на сообраќајот, хуманистички хармоничен живеалишта, ресурсите и комунални извори на енергија, удобна околина, одржливо управување населби, итн .. Тие покриваат живеат околина, природни користење извор, отворен област, пешачки сообраќај, трговија блок сајт и така натаму, со цел засадување на концептот на одржлив развој во развој и управување на проектот, за да се обезбеди граѓанин живее во чиста, убава, удобен, мултифункционален, зелена и хармонична заедница .

Стандардите ќе стапи на сила на 10 октомври 2014 година Тие имаат иновацијата да се прошират полето на студирање и оценување од зелена зграда во зелена населби. Тие се однесуваат не само на нови населби на градот, еко-град изградба и индустриски парк за изградба, но, исто така, има позитивна улога во водењето на обновата на градот и зелена еко проекти за градење на мали градови.

 

вентилација обновување на енергијата станува важно во домаќинството

Во однос на загриженоста на јавноста за квалитетот на урбаниот воздух, квалитетот на воздухот не се сфати сериозно. Всушност, за повеќето луѓе, речиси 80 проценти од времето го поминуваат во затворен простор. Експерт рече, големи честички може да биде изолирана во прозорецот на мрежата, но и под PM2.5 честички може лесно да влезат во затворен, тоа е силна стабилност, не е лесно да се населат во земјата, со денови тоа може да остане, па дури и десетици дена воздухот во затворените простории.

Здравјето е првиот елемент на животот, да стане еден од главните фактори да се разгледа кога купување на станбени, станбени минималните барања во голема мера треба да се намали можноста за здравство во внатрешноста на PM2.5, добри перформанси инсталација опрема за вентилација, може да се испуштаат загадувачки затворен отворено. Особено за високо воздухот затегнатоста и добро изолирани објекти, систем за вентилација стана задолжително. За загадените области, високо ефикасен влезот на филтерот за воздух е да се запре загадувањето на воздухот надвор, за да се обезбеди пристап до внатрешниот воздух е навистина свеж воздух.

Според статистичките податоци, обновување на енергија вентилатор (ERV) во Европа и пенетрација дома достигна 96,56%, во САД, Јапонија, Велика Британија и другите развиени земји, индустријата во процентот на БДП достигна 2,7%. Но, во моментов во Кина е само во повој. Според најновиот извештај Navigant истражувачки институции, ERV приходи глобалниот пазар ќе се зголеми од $ 1,6 милијарди долари во 2014 година на $ 2.8 милијарди долари во 2020 година.

Со оглед на неговите предности за подобрување на квалитетот на воздухот, додека намалување на потрошувачката на енергија, ERV стана се повеќе и повеќе станува популарен во домаќинството.

Принцип на работа ERVs

А балансирана топлина и обновување на енергијата систем за вентилација работи со постојано извлекување на воздухот од влажни простории во вашиот дом (на пример, кујни и бањи) и истовремено да ги влече во свеж воздух од надвор кои се филтрира, се воведе и извадени преку мрежа на вентилација.

Топлината од извлечена застојаниот воздух е составен преку топлински изменувач воздух-воздух наоѓа во рамките на топлина и енергија вентилација за обновување на самата единица и се користи за да се загрее на дојдовен свежо филтриран воздух за погодна соби во вашиот имот, како што се дневните соби и спални. Во некои случаи може да се задржи околу 96% од топлината што се создава во рамките на вашиот имот.

Системот е дизајниран да работи континуирано на браздичка и може да се зголеми рачно или автоматски кога се присутни (.eg кога готвење и за капење) повисоко ниво на влага .Некои системи, исто така, нудат лето бајпас објект (исто така наречени ноќ бесплатно ладење), кои нормално се активира во текот на летните месеци и им овозможува на топлина за да излезете од имотот без да поминува низ разменувач на топлина на воздухот. Во зависност од спецификациите на уредот, оваа функција може да се контролира преку автоматски или рачен прекинувач. HOLTP нудат бројни можности за контрола, симнете нашиот ERV брошура сега за да дознаете повеќе.

Постојат бројни начини на кои за подобрување на вашиот ERVs системот со додавање дополнителен извор на топлина за укинување на температурата на довод на воздух, како и разладни уреди за да им обезбеди на обезбедување на воздухот калење.

 

Европската унија донесе нова енергија цел

Поради кризата на Украина увоз на гас од Русија неодамна, Европската Унија донесе нова цел на енергија на 23-ти јули, со цел да се намали потрошувачката на енергија за 30% до 2030 година Според оваа цел, на целата Европска унија, ќе имаат корист од позитивните ефекти .

Комесарот за климата Кони рече дека оваа акција може да ја намали зависноста на ЕУ за увоз на природен гас и горива од фосилно потекло од Русија и други земји. Таа, исто така, рече дека мерките за заштеда на енергија не се само добри вести за климата и инвестиции, но, исто така, добра вест за енергетската безбедност и независност на Европа.

Во моментов, ЕУ троши повеќе од 400 милијарди евра за увоз на фосилни горива, меѓу нив голем дел се од Русија. пресметки на Европската комисија покажуваат дека секој 1% од заштедата на енергија, ЕУ ќе биде во можност да се намали увозот на гас од 2,6%.

Поради високата зависност од увоз на енергија, лидерите на ЕУ се обрне сериозно внимание на развојот на нова енергија и стратегија клима. Во неодамна склучените лето ЕУ самит, лидерите на ЕУ ќе предложи дека во наредните 5 години ќе донесе нова енергија и климатските стратегија, а целта е да се избегнат многу зависни од фосилните горива и увоз на природен гас.

Во соопштението издадено по состанокот на лидерите на ЕУ, изјави поради геополитичките настани, како и влијанието на климатските промени на глобално ниво енергија конкуренција ги принуди ЕУ да ја преиспита енергија и стратегија клима. За да се обезбеди енергетска сигурност, целта на ЕУ е да се воспостави "прифатлива, сигурен и одржлив" енергетска Алијансата.

Во текот на следните пет години, стратегија на ЕУ за енергија и клима, ќе се фокусира на три аспекти: Прво, развој на претпријатија и јавните прифатлива енергија, специфични работа вклучува подобрување на енергетската ефикасност за намалување на побарувачката на енергија, воспоставување на интегриран енергетски пазар, да се зајакне преговарачката моќ на др Второ Европската унија, обезбедат енергетска безбедност и да се забрза диверзификација на снабдувањето со енергија и патеки. Трето, развој на зелена енергија за да се забави глобалното затоплување.

Во јануари 2014 година, Европската комисија предложи во "2030 климатски и енергетски рамка", кој во 2030 година, емисиите на стакленички гасови се намали за 40%, обновливите извори на енергија се зголеми за најмалку 27%. Сепак, Комисијата не се постави цели за енергетска ефикасност. Новиот предлог цел за енергетска ефикасност е подобрување на над рамка.

Европската унија инвестира една милијарда евра во чиста енергија

Според најавата на Европската комисија, со цел да се развие повеќе начини да се справи со глобалните климатски промени, тие се случува да се инвестира една милијарда евра во 18 иновативни проекти за обновлива енергија и еден "фаќање и запечати CO2" проект. Горенаведените проекти се движат од био-енергија, соларна енергија, геотермална енергија, енергијата на ветерот, океанот енергија, паметни мрежа и, исто така, "фаќање и запечати CO2" технологија, меѓу сите проекти "фаќање и запечати CO2" е прв пат да биде избрани. Според предвидувањата на Европската Унија, проследена со проекти кои се спроведуваат, обновливите извори на енергија ќе се зголеми за 8 терават часови (1 терават час = 1 милијарда киловат час), која е еднаква на вкупната годишна потрошувачка на енергија на Кипар и Малта.

Се вели дека во овие проекти повеќе од 0,9 милијарди евра приватниот фонд е донесен во, тоа значи дека во близина на 2 милијарди евра се инвестирани во над вториот круг NER300 инвестициски план. Европската унија се надеваат дека во горенаведените проекти помогне, обновливите извори на енергија и "фаќање и запечати CO2" технологија може да расте брзо. Во првиот круг инвестиции во декември 2012 година, во близина на 1,2 милијарди евра беше применета во 23 проекти за обновлива енергија. Европската унија соопшти "како реновиран финансирање на проекти за ниска употреба на јаглерод енергија, NER300 фонд доаѓа од приходи од продажба на квоти на емисиите на јаглерод во Европскиот систем на тргување јаглеродни емисии, овој трговски систем има за цел загадувачите плаќаат самите сметка и да стане главна сила за развој на ниска употреба на јаглерод економија ".

Европа ќе ги заостри условите за еко дизајн за енергетски производи во 2015 година

Со цел да се намали потрошувачката на енергија, намалување на негативните влијанија врз животната средина и со цел намалување на емисиите на CO2. Европа донесе нова регулатива име ERP2015 на минимум на ефикасност за навивачите во ЕУ, регулативата ќе биде задолжително за сите 27 земји членки на ЕУ за навивачите се продаваат или увезуваат, овој правилник се применуваат и на било која друга машина која се љубители интегрирани како компоненти.

Започне во јануари 2015 година, навивачите на сите тип, вклучувајќи аксијални вентилатори, центрифугални вентилатори со напред или назад криви лопати, крос-протокот и дијагонала навивачи кои енергија е меѓу 0.125kW и 500KW се погодени, тоа значи дека во европските земји, речиси сите AC навивачите ќе се weeded надвор, бидејќи на овој правилник ERP2015, наместо тоа, DC или ЕК фанови која има зелена технологија ќе биде новиот избор. Ви благодариме за одделот за R & D, Holtop сега е замена својата топла продажба палета на производи како XHBQ-TP единици да бидат ЕК вентилатор, во наредните месеци во 2014 година нашите единици ќе бидат ERP2015 согласност.

Подолу е водство во согласност со прописите ERP2015:

Германија ажурирани стандарди ЕНЕР

Според енергија на ЕУ карактеристики на згради Директивата (EPBD), ажурирани, построги верзија на Регулативата на германската заштеда на енергија зграда (Енев) на мај 2014 година / 1 / стане најважната регулатива во Германија. Тоа гарантира за енергетски карактеристики на згради Директивата (EPBD) се исполнети.

На EPBD предвидува дека од 2021 година сите нови станбени и нестанбени згради може да се гради само како речиси нула-енергетски објекти, Покрај тоа, Енев содржи одредби за обезбедување зграда школки се со висок квалитет. Тоа го одредува услов за ѕидот, таванот и подот изолација, минимум квалитет прозорци и висок воздухот затегнатоста, технички системи како што е малку што е можно енергија, каде што се однесува на минималната вредност ефикасност за греење, вентилација, ладење и системот за климатизација. Земете системи за вентилација за инстант, за струење на 2000m3 / h, постои регулатива која ќе мора да се користи за обновување на системот на топлина, како и одредбите на максималната потрошувачка на вентилатори за надоместување на топлината.

Од 2016 година, максималната потрошувачка на енергија за згради ќе биде 25% помалку отколку што е во моментот.

ЗДРАВЈЕ И за заштеда на енергија

тој затворен загадувачи на воздухот може да влијае на вашето здравје сериозно

Во модерната архитектура, како и широката употреба на клима уред, зградите се повеќе и повеќе тесни, со цел да се спаси енергија. Природните девизниот курс на воздухот во модерна зграда е значително намалена.

Тоа е штетно за здравјето на човекот, ако воздухот е премногу dreggy. Во 1980 година, Светската здравствена организација и официјално прогласен за болести како "синдром на болна зграда", кои се предизвикани од недостаток на свеж воздух во клима-уреди, познат како "климатизација болест".

 

Дилема помеѓу вентилација и потрошувачка на енергија

  • За зголемување на свеж воздух е добар начин да се подобри квалитетот на воздухот, но во исто време, потрошувачката на енергија се зголемува драматично;
  • Потрошувачката на енергија на HVAC зазема повеќе од 60% од потрошувачката на енергија на зградата;
  • Што се однесува до јавните згради, да се условува 1 m3 / h свежа проток на воздух треба да се трошат околу 9,5 kw.h енергија во целото лето.

решение

Holtop топлина и енергија вентилатор за наплата може да ги избрка застоена воздухот надвор од собата, во меѓувреме обезбедување на свеж воздух надвор во собата, со користење на напредни топлина / енергија опоравува технологија, енергијата можат да разменуваат искористување на разликата на температурата и влажноста на воздухот меѓу внатрешен и надворешен воздух. На овој начин, не само што може да се изедначи далеку проблемот на затворен загадувањето, но, исто така, дилемата меѓу вентилација и заштеда на енергија.

топлина обновување развој на систем за вентилација во Кина

Постојат два начини за подобрување на квалитетот на воздухот, еден е со намалување на јавната загадувањето, друг е преку зголемување на личен квалитет на воздухот во затворените простории. Во Кина, Владата посветува внимание на претходно решение и постигнува многу добар ефект, сепак, за личен квалитет на воздухот, луѓето ретко се обрне внимание на тоа.

Всушност, со оглед на САРС во 2003 година, топлина вентилација за наплата на системот е добредојден кратко време, но проследена со напуштање на болеста, овој вид на систем заборавен од луѓето полека. Од 2010 година, затоа што на кинескиот пазар на недвижности брзиот развој, се повеќе и повеќе луѓе се инвестира во high-end станбена зграда и топлина за обновување систем за вентилација се враќа на јавноста.

PM2.5, посебен индекс, што значи колку е сериозен е загаден воздухот е добивање на многу топло во Кина, Пекинг, главниот град на Кина, кои се со висок PM2.5 е дури и се смета за еден град не е погоден за човековото живеење во. PM2.5 е познат како Давење суспендирани честички што е штетно за луѓето, тоа ќе предизвика респираторни заболувања и кардиоваскуларни и цереброваскуларни болести многу лесно. Во минатото, на загадувачи на воздухот во Пекинг е нормално погоре 100μm, но овие години на загадувачите се добива помала и помала, кога дијаметар загадувач е помал од 2.5μm тогаш ние го нарекуваме PM2.5 и тие можат да влезат во нашиот респираторниот тракт и талог во внатрешноста на пулмонална алвеолите.

"А здрав стан треба да имаат многу ретко PM2.5 загадувач внатре, тоа значи дека ние треба да имаат филтер за воздух со голема ефикасност во нашиот систем за вентилација единица", рече станбена зграда експерт.

"Освен филтерот за воздух висока ефикасност е важно, заштеда на енергија е исто така важно" Г-дин Hou рече, тоа значи дека кога ние со помош на систем за вентилација дека е подобро да го гради во функција на топлина за обновување, на овој начин нема да биде оптоварување за потрошувачка на семејството на власт.

Според истражувањето, во Европскиот систем за вентилација стапка популаризација семејства е повеќе од 96,56%, Во Велика Британија, Јапонија и Америка, бруто-вредноста на производството систем за вентилација, дури и заземаат повеќе од 2,7% од вредноста на БДП.

 

Висока прочистување на обновување на енергијата вентилатор летови со магла времето

Во последниве години, загадувањето на воздухот во земјата се зголемува сериозно. Во јули, прикажување на квалитетот на воздухот состојба, процентот на бројот на денови во Пекинг, Тијанџин и 13 урбани стандарди за квалитет на воздух меѓу 25,8% ~ 96,8%, во просек од 42,6%, понизок од просечниот број на денови во 74 градови стандард процент 30,5 проценти. Тоа значи дека, на просечниот број на денови надминува односот на 57,4%, односот на сериозни загадувањето е поголема од 74 градови 4,4 процент. Главната загадувањето е PM2.5, проследено со 0,3.

Во споредба со минатата година, просечната вредност на процентот во стандардни 13 градови на Пекинг, Тијанџин регионот падна за 48,6 отсто на 42,6 отсто, 6,0 процентни поени пониска, квалитетот на воздухот се намалува. Шест показатели за следење, PM2.5 и PM10 концентрации се зголеми за 10,1% и 1,7%, SO2 и NO2 концентрации намален за 14.3% и 2,9%, соодветно, CO дневниот просек надмина просечната стапка непроменета, во 3-ти овој месец, најмногу 8 часа го надмина стапката на пораст на просечната вредност 13,2 процентни поени.

Holtop вентилатор обновување на енергијата е опремен со PM2.5 филтер, кој може да филтратот повеќе од 96% PM2.5, според тоа, тоа е повеќе мудро да се користи вентилатор обновување на енергијата на свеж воздух од само отворете ги прозорците. Освен тоа, може да се намали работата на клима уред.

Како може да го подобри квалитетот на воздухот?

Постојат некои основни стратегии за надмудрување загадувањето на воздухот:
Елиминирање на
Првиот чекор кон подобро воздухот во затворените простории е да се идентификуваат изворите на загадувањето на воздухот и да ги отстрани што е можно повеќе од вашиот дом. Вие може да се намали количината на прашина и нечистотија во вашиот дом со чистење и правосмукалка најмалку еднаш неделно. Исто така треба да се мијат редовно постелнина и полнети играчки. Ако некој во вашето семејство е чувствителен на гасови, можете слободно да ја запази производи за домаќинството и да ги користат само кога е потребно. Ако ви треба помош за одредување ако имате проблем со загадувачи, контактирајте го вашиот локален дилер HOLTOP да се оцени вашиот дом и затворен систем удобност.
Вентилација
Денешната модерна домови се добро изолирани и запечатени да штедат енергија, што значи дека воздухот загадувачи нема да имаат начин да се избега. Holtop системи за вентилација да ги отстранат алергија отежнувачки честички и бактерии преку размена на застоена, рециркулиран внатрешен воздух со свежи, филтрирани надвор на воздух.
Чист
систем за прочистување на воздухот Holtop оди еден чекор понатаму; тој ги отстранува честички, бактерии и мириси, и го уништува хемиски испарувања.
Монитор
Несоодветна ниво на влажност и високи температури, всушност може да се зголеми концентрацијата на честички и бактерии. Holtop интелигентна контролорот го регулира нивото на влага и температура за да се подобри квалитетот на воздухот и подобрување на удобност. За да се утврди кој систем за квалитет на внатрешниот воздух најдобро одговара на вашите потреби, контактирајте го вашиот локален дилер HOLTOP.

 

Како да се избере ВСО и ERV

ВСФ значи топлина од отпаден воздух вентилатор кој е систем кој се гради во разменувач на топлина (обично направени од алуминиум), овој вид на систем може да ги протера затворен застојаниот воздух, а во исто време да го користите топлина / кул од застојаниот воздух на пред-топлина / претходно се излади на влезните свеж воздух, на овој начин да се намали затворен греење / ладење на потрошувачката на енергија на уредот од загревање или ладење на свеж воздух на собна внатрешната температура.

ERV значи вентилатор обновување на енергијата која е нова генерација систем кој изградена во енталпија изменувач (обично направени од хартија), ERV систем има исто како функција на ВСФ, а во исто време може да се опорави латентна топлина (влажност) од застоен воздух, како и. Во исто време, ERV секогаш има тенденција да се задржи истата внатрешна влажност, па луѓето затворен чувствуваат мека и не врши со висока / ниска влажност од свеж воздух.

Како да се избере ВСО и ERV се базира врз климата и што греење / ладење уред имате.

1. Корисникот има уред за ладење во лето на отворено и влажноста на воздухот е премногу висока, тогаш ERV е погоден во оваа ситуација, бидејќи според уред за ладење внатрешна температура е ниска и во исто време влажност е мека (А / С ќе ги избрка затворен влажност поради вода кондензат), со ERV тоа може да ги избрка затворен застојаниот воздух, пред-ладење на свеж воздух и, исто така, ги протера влажност во свеж воздух пред да влезе во куќата.

2. Корисникот има уред за греење во зима и во исто време затворен влажност е премногу висока, но отворено влажност е мека, а потоа ВСО е погоден во оваа ситуација, бидејќи ВСО може да пред-греење на свеж воздух, во исто време може да ги протера висок влажност на воздухот во затворените простории да се надвор и да ја доведе во отворено свеж воздух со меки влажност (без латентна размена на топлина). Напротив, ако затворен влажност веќе е мека и отворено свеж воздух е премногу сува или премногу влажни, а потоа ERV е еден корисник треба да го изберете.

Значи, изборот ВСО или ERV е важно врз основа на различни внатрешна / надворешна влажност и, исто така, климата, ако се уште се збунети тогаш ние ви посакам добредојде да контактирате преку е-маил Holtop  info@holtop.com за помош.

Holtop сме среќни да се обезбеди OEM услуга на ВСФ и ERV

Кина станува производствена база за глобалната клиенти. Извозот на HVAC систем во Кина се зголемува брзо во последните неколку години. Извозот е 9,448 милиони во 2009 година; и се зголеми на 12,685 милиони евра во 2010 година и достигна 22,3 милиони во 2011 година.

Според ова, се повеќе и повеќе производители AC бараат можност за намалување на нивните трошоци за производство и акции. Во секторот на вентилација топлина и енергија за обновување, бидејќи тие се робови производи на клима уреди, OEM услуга може да биде подобар избор за нив да ја заврши својата палета на производи брзо, наместо да додадете нови производствени линии и капацитети за да ги произведе истите.

Како професионална фабрика специјализирана за производство на топлина и енергија вентилатори закрепнување во Кина, Holtop're задоволство да се обезбеди OEM услуга на клиентите во целиот свет. Holtop посвети за да обезбеди OEM услуга на ВСФ или ERV врз основа на барањата на клиентите и да понудат конкурентни цени и висок квалитет на производот. Сега Holtop're соработува со повеќе од 30 познати компании кои се наоѓаат во Европа, Блискиот Исток, Кореја, Југоисточна Азија, Тајван, итн

Пасивна куќа е иднината насока на развој во Кина

"Пасивна куќа" значи ладење и греење во најголема можна мера да се избегне употребата на традиционалните фосилните горива. Потпирајќи се на авто-генерирани енергија од зграда и рационално користење на обновливите извори на енергија, да се сретнеме куќата удобно внатрешните климатски барања. Тие се главно се постигнува со висока топлинска изолација, запечатувајќи силна архитектонски фасади и имплементација на обновлива енергија.

Тоа е известија дека пасивна куќа излезе од Франкфурт, Германија во 1991 година, ниска потрошувачка на енергија и висока удобност згради енергетски ефикасни, пасивни куќи се брзо промовира и широко се користи во целиот свет (особено во Германија). Општо земено, на потрошувачката на енергија на пасивни куќи е до 90% пониски отколку обичните згради. Ова значи дека луѓето може да се намали потрошувачката на енергија за греење и топла вода за да се нула или во близина на нула.

Според релевантни информации, годишни површина за градба во Кина окупирана повеќе од 50% од светот, од истражувањето што го покажува кинески изградба достигна повеќе од 46 милијарди квадратни метри, сепак, овие куќи се претежно не-енергетски ефикасни објекти, тие се трошат ресурси и загадување на животната средина.

За време на состанокот "Орел пасивна куќа прозорци", Џанг Xiaoling рече дека изградбата на пасивни куќи е еден од најважните начини да се намали потрошувачката на енергија и намалување на емисиите на јаглерод диоксид. Тој игра важна улога за да се намали загадувањето на воздухот. Таа смета дека за изградба на пасивни куќи одговара на интересите на сите страни.

Резидент е првата партија кои имаат корист од пасивни куќи, кои живеат во пасивна куќа е удобно без PM2.5 влијание. Поради високата цена на домување и дополнителна вредност, недвижен имот програмери се втора партија, кои имаат корист од пасивна куќа. За земјата, бидејќи на напредни функции за пасивна куќа, потрошувачката на енергија за греење спаси, потоа спаси јавните расходи. За човечките суштества, пасивни куќи придонесе за намалување на емисиите на стакленички гасови, намалување на магла и топлина островот ефект во урбаните средини. Под ова може да го оставиме на енергија и ресурси за нашите деца и идните генерации.

Некои Познавања на Радиаторни

Радијатор е уред за греење, во исто време, тоа е, исто така, вода сад со протокот на топла вода во внатрешноста на цевката. При изборот на радијаторот, ние секогаш се слушне некои соодветна именки за притисок радијатор, како што се работа под притисок, испитување на притисокот, притисокот, итн Притисоците ќе имаат свои соодветните параметри. За луѓето кои немаат познавање на клима, овие поврзани параметри притисок се како хиероглифи, луѓето никогаш не се разбере. Еве ајде да учат заедно за да се разбере на знаење.

Работен притисок се однесува на максималниот дозволен работен притисок на радијатор. Единица на мерење е МПА. Под нормални околности, челик радијатор работен притисок е 0.8mpa, бакар и алуминиум композитен радијатор работи 1.0Mpa притисок.

притисок тест е потребно технички услов за тестирање радијатор воздухот затегнатоста и сила, нормално 1,2-1,5 пати на работниот притисок, на пример во Кина, радијатор вредност стегање тест е 1.8mpa за производителите во текот на процесот на производство, по притисокот достигне стабилна вредност за една минута без заварување деформација и нема истекување, тогаш тоа е квалификуван.

Греење на притисокот е генерално во 0.4MPa, Тест за инсталација на стегање во ладилникот треба да се врши по завршувањето, пад на притисок не треба да надминува 0.05mpa во 10 минута, затворен системи за греење престанат време на притискање е 5 минути, пад на притисок не треба повеќе од 0.02mpa . Инспекцијата треба да се фокусира на цевки за поврзување, радијатор поврзување и, исто така, вентил поврзување.

Од погоре анализа, може да се види јасно дека тестот радијатор притисок е поголем од работниот притисок, и работен притисок е поголем од притисокот во системот. Значи, ако производителот на радијаторот да се следи овој начин да се избере на материјали, да биде строго на производствените процеси, радијатор компресија на имот ќе се гарантира и имаат многу мали шанси да пука во секојдневна употреба.

Анализа на пазарот VRF

VRF, кој има постигнато успешна продажба во минатото, под влијание на мрачните економски, покажа негативен раст во своите главни пазар за прв пат.

На следното се на состојбата на VRF во светот пазари.

На европскиот пазар VRF е зголемен за 4.4% * од година во година. И во САД пазарот, кој е фаќање очите од целиот свет, што покажува стапка на раст од 8,6%, но овој раст не можат да стигнат до очекувањата се должи на намалување на владиниот буџет. На пазарот во САД, мини-VRFs изнесува 30% од сите VRFs, што укажува на поголема побарувачка, како замена за чилери во лесни комерцијални апликации. Со нивната технологија, VRF системи се шири нивната примена во различни места. Сепак, VRF уште сметки за само околу 5% од комерцијалните климатик американскиот пазар.

Во Латинска Америка, VRF пазар падна во целина. Меѓу производ, видовите Топлинска пумпа доминира на пазарот. Бразил одржува својата позиција како најголем во Латинска Америка пазарот VRF, проследено со Мексико и Аргентина.

Да ги погледнеме на пазарот на Азија.

Во Кина, на пазарот VRF значително се намали година-на-година, но на мини-VRFs сè уште го држи зголемува со 11,8%. Смалувањето, исто така, се случува во пазарот на Југоисточна Азија и ќе бидат потребни повеќе инвестиции и обука за да му се посветам на дилери. Сепак, во Индија, бројот на мини-VRF системи се зголемува како градови во пораст. И моделите со греење функции, исто така, се подобруваат во северниот дел на Индија.

Во Блискиот Исток пазар, управувано од пораст на населението и зголемување на бројот на проекти голем град развој, VRF кои се работат под тешки работни услови, како што се високи надворешни температури надминува 50 ° C, се зголемува. И во Австралија, VRF системи се повеќе во текот на изминатите 10 години, но растот на мини-VRF системи е остар припишува на зголемената побарувачка од урбанистички проекти високи владение. Интересно е тоа што VRFs топлина обновување во Австралија сметка за 30% од вкупниот пазар.

вентилатор за обновување на енергијата е една од главните делови на VRF систем. Извршени од страна на мрачните економски раст на пазарот на комерцијални ERV ќе се забави. Но, како луѓето да плаќаат повеќе внимание на квалитетот на воздухот во затворените простории, станбени пазар ERV ќе се очекува брзо се зголеми оваа година.

Ќе се обрне внимание на систем за вентилација во хотелот

Кога луѓето се на службено патување, патување или посета на роднините далеку, тие можат да изберат хотел за одмор. Што ќе се разгледа пред да се направи избор, удобноста, практичноста и нивото на цените? Всушност, изборот на хотелот може да влијае на нивното чувство или дури и интерес во текот на целото патување.

Со извршување на висок квалитет на живот, декорација на хотелот или ѕвезда на услугата на веб-страницата на хотелот нема да биде единствен критериум за избор, корисниците сега се фокусира повеќе на физички сензации. И квалитетот на воздухот во затворените простории станува еден од клучните критериуми. Впрочем, никој не сака да остане во хотел со ниска стапка на вентилација и чуден мирис.

Хотели треба да плаќаат многу внимание на квалитетот на воздухот во затворените простории, бидејќи некои штетни супстанции, како формалдехид или VOC ќе го објави за долго време. Влага во тоалетот или самракот и микроб на мебел ќе донесе висока концентрација на штетни гасови. Ваквата состојба на воздухот ќе биде тешко да се привлечат клиенти, без оглед колку е прекрасен хотел е.
Избери хотел со систем за вентилација.
Побарувачката на квалитетот на воздухот носи прашање за нас, ќе живеете во хотелот без вентилација систем? Всушност, само откако ќе ја доживее на свеж воздух на ERVs донесе за нас дека ние ќе се разбере како совршен таа се чувствува. Затоа, има множество на вентилација систем е еден од критериумите за да се обезбеди висок квалитет на хотелот. Системот за вентилација може да се елиминира валкани воздухот и прати свеж воздух во затворен по филтрација на воздухот.
Што повеќе, различни од централна климатизација, обновување на енергија вентилација систем ќе биде придушувач. Никој не сака слух бучава во текот на своето време на спиењето, па клиентот може да се затвори на клима уред во текот на ноќта, и вклучете го следниот ден, на овој начин на енергија ќе се потроши. Сепак, ERV систем е различен, тоа е во нискиот шум, и тоа може да работи повеќе од 24 часа на ден, но нема да ги користат премногу

Ниско ниво на бучава, свеж воздух, безбедност и заштеда на енергија, системот за вентилација на обновување на енергијата може да донесе многу повеќе отколку што можете да си замислите.