квалитет на внатрешниот воздух

Што е затворено за квалитетот на воздухот?

"Квалитет на внатрешниот воздух" или IAQ, е релативно нова тема во безбедноста на животната средина. Иако многу внимание е ставен на отворено загадувањето во текот на изминатите неколку децении, во фокусот на квалитетот на воздухот е само почеток. Квалитетот на воздухот на домот, главно, има врска со износот на загадувачи внатре, но тоа е, исто така, утврдени со ниво на влажност и вентилација. Агенцијата за заштита на животната средина утврди дека концентрациите на загадувачките супстанции може да биде и до 100 пати повисоки отколку на отворено во затворен простор. Американската асоцијација за белодробни проценува дека повеќето луѓе поминуваат 90% од своето време во затворен простор, толку чисти воздухот во затворените простории е многу важна.

Кои се причините за загадувањето на воздухот?

Според Агенцијата за заштита на животната средина на САД, предмети во домот што испуштаат гасови се главната причина за внатрешна проблеми на воздухот. Листата вклучува теписи, тапациран мебел, апарати на гас, бои и растворувачи, средства за чистење, освежувачите на воздух, хемиско чистење облека и пестициди. Ако имате спроведен Гаража, гасови од бензин, масло и антифриз во вашиот автомобил може да се најде својот пат во воздухот на вашиот дом. Груби хемикалии, исто така може да дојде од чадот од цигарите и шпоретите на дрва.

Недоволна вентилација може да го влоши проблемот, бидејќи загадувачи се заробени внатре. Непропустливо затворени и добро изолирани домови задржи надвор Новак надворешен воздух, што може да се разредува загадувачи. Висока температура и влажност нивоа исто така може да се зголеми концентрацијата на некои загадувачи.

Што е најдобар затворен квалитетот на воздухот производ?

Многу технологии достапни денес борба само една или две класи на загадувачи на воздухот. Holtop свежо систем за прочистување на воздухот ERV е дизајниран за да се бори против сите три за сеопфатна прочистување на воздухот. Тоа не само што може да донесе чист воздух во затворен простор, притисни од застоен воздух, но, исто така, намалување на трошоците проветрување кога се работи системот за климатизација.

Како да знам кој затворен квалитетот на воздухот производ е во право за мене?

Можете да се јавите Holtop тим за продажба да се најде најдобрите производи за вас и вашето семејство. Резултати се базираат на прашањата кои се идентификуваат како проблеми во вашиот дом. Вие исто така може да се јавите вашиот локален продавач HOLTOP да се оцени вашиот дом и затворен систем удобност.

Што можам јас да направам за да се подобри квалитетот на воздухот е мојот дом?

Постојат неколку секојдневниот чекори што можат да ги преземат за намалување на загадувачите на воздухот циркулира во вашиот дом, вклучувајќи:

  1. Продавница за чистење во домаќинството, боја растворувачи и хемиски производи во добро затворени контејнери. Ако е можно, да ги чуваат на отворено.
  2. Чиста и вакуум најмалку еднаш неделно.
  3. Редовно миење постелнина и полнети играчки.
  4. Задржи прозорци затворени кога полен, загадувањето и влажност нивоа се високи.
  5. Прашајте го вашиот локален продавач HOLTOP да се испита и да се исчисти за греење и ладење на вашиот дом.
  6. Бидете сигурни дека вашиот дом е соодветно проветрени. (Модерни домови се добро изолирани и запечатени да штедат енергија, што значи дека воздухот загадувачи нема да имаат начин да се избега).
  7. Задржи нивото на влажност во рамките на здрава, удобен опсег за да се спречи појава на мувла и мувла (30% - 60%).
  8. Избегнувајте користење на миризливи deodorizers и мирис-маскирање освежувачите на воздух, што може да предизвика токсични хемикалии.
  9. Изберете мебел кои се емитуваат на најмала можна количина на хемиски испарувања.
  10. Да не се дозволи пушењето во вашиот дом и да бидете сигурни дека сите апарати на гас се соодветно vented.