Избор на производи

ERV / ВСО Упатство за избор на производ

1. Изберете соодветна инсталација видови врз основа на структурата на зградата;
2. Одредување на свежо струење потребно според употребата, големината и бројот на лица;
3. Изберете правото спецификации и квантитет согласно утврдените свежо струење.

Проток на воздух се бара во станбени згради

соби тип Непушачи благо пушењето тешки пушење
обичните
одделение
Теретана Театар и
трговски центар
канцеларија компјутер
соба
јадење
соба
ВИП
соба
Средба
соба
Лична свеж воздух
потрошувачка (m³ / h)
(П)
17-42 8-20 8,5-21 25-62 40-100 20-50 30-75 50-125
Промени на воздухот на час
(P)
1,06-2,65 0,50-1,25 1,06-2,66 1,56-3,90 2,50-6,25 1,25-3,13 1,88-4,69 3,13-7,81

пример

Од областа на компјутерска сала е 60 квадратни. Метри (S = 60), нето висина од 3 метри (H = 3), а тука се и 10 лица (N = 10) во него.

Ако тоа се пресметува според "Лични свежа потрошувачка на воздух", и претпоставувам дека: Q = 70, резултатот е Q1 = N * П = 10 * 70 = 700 (m³ / h)

Ако тоа се пресметува во согласност со "воздух во еден час", и претпоставувам дека: P = 5, резултатот е Q2 = P * S * H = 5 * 60 * 3 = 900 (m³)
Од Q2> Q1, Q2 е подобро за избор на единица.

Што се однесува до посебни индустрија како што се болници (операција и посебните нега соби), лаборатории, работилници, струење потребно треба да се утврди во согласност со соодветните прописи.