cilësia e ajrit Indoor

Çfarë është Indoor Air Quality?

"Cilësia e ajrit Indoor," ose IAQ, është një temë relativisht e re në sigurinë e mjedisit. Ndërsa një shumë e vëmendjes ka qenë vendosur në ndotjen në natyrë gjatë disa dekadave të fundit, fokusi mbi cilësinë e ajrit të brendshëm është vetëm fillimi. Cilësia e ajrit të një vendas, kryesisht ka të bëjë me sasinë e ndotësve brenda, por është përcaktuar edhe nga lagështia dhe ventilim nivelet. Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit e SHBA ka gjetur se përqendrimet e ndotësve mund të jetë deri në 100 herë më e lartë brenda se jashtë. Mushkërive Shoqata Amerikane vlerëson se shumica e njerëzve kalojnë 90% të kohës së tyre në shtëpi, e ajrit në mënyrë të pastër shtëpie është shumë e rëndësishme.

Çka e shkakton ndotjen e ajrit të brendshëm?

Sipas Agjencisë për Mbrojtjen e Mjedisit e SHBA, artikuj brenda në shtëpi që lirimin e gazit janë shkaku kryesor i problemeve të ajrit të brendshëm. Lista përfshin qilima, mobilje veshur me susta, pajisjet e gazit, hardware dhe tretës, produktet e pastrimit, fresheners ajrit, veshje thatë-pastruar dhe pesticide. Nëse ju keni një garazh bashkangjitur, tymi nga benzinës, naftës dhe antifriz në makinën tuaj mund të gjejnë rrugën e tyre në ajër shtëpinë tuaj. kimikateve të ashpër gjithashtu mund të vijnë nga tymi i cigareve dhe woodstoves.

ventilimit të pamjaftueshëm mund të përkeqësojë problemin, sepse ndotësve të merrni të bllokuar brenda. Fort mbyllur dhe shtëpitë e të mirë-izoluar të mbajtur jashtë ajrit të freskët në natyrë, të cilat mund të holluar ndotësve. temperatura dhe lagështia nivelet e larta gjithashtu mund të rrisë përqendrimet e disa ndotësve.

Çfarë është e mirë shtëpie produkt i cilësisë së ajrit?

Shumë teknologjitë në dispozicion sot vetëm të luftuar një ose dy klasa të ndotësve të ajrit. Holtop freskëta ERV sistemi pastrimin e ajrit është projektuar për të luftuar të gjitha tre për pastrimin e plotë e ajrit. Ajo jo vetëm që mund të sjellë ajër të pastër të pastër të brendshme, të nxitur nga ajri i ndenjur, por edhe të zvogëlojë koston e ventilimit kur drejtimin kondicionuar sistemit të ajrit.

Si mund ta dini që Indoor Air Quality produkt është e drejtë për mua?

Ju mund të kontaktoni Holtop ekipin e shitjes për të gjetur produktet më të mira për ju dhe familjen tuaj. Rezultatet janë të bazuara në çështjet që ju identifikojnë si probleme në shtëpinë tuaj. Ju gjithashtu mund të kontaktoni shitësin tuaj lokale HOLTOP për të vlerësuar shtëpinë tuaj dhe të sistemit të brendshëm rehati.

Çfarë mund të bëj vetë për të përmirësuar cilësinë e ajrit në shtëpi tim?

Ka disa hapa të përditshme ju mund të merrni për të reduktuar ndotësve që qarkullojnë në ajër shtëpinë tuaj, duke përfshirë:

  1. pastrues Store shtëpiake, tretës bojë dhe kimike në kontejnerë të mbyllur fort. Nëse është e mundur, për të mbajtur ato jashtë.
  2. Të pastër dhe vakum të paktën një herë në javë.
  3. Rregullisht lani linens shtrat dhe mbushur lodra.
  4. Mbani dritaret e mbyllura, kur polen, ndotja dhe lagështia nivelet janë të larta.
  5. Pyesni shitësin tuaj lokale HOLTOP për të inspektuar dhe pastruar ngrohje dhe ftohje shtëpinë tuaj të sistemit.
  6. Sigurohuni që shtëpia juaj është e ventiluar siç duhet. (Shtëpitë e moderne janë të izoluar mirë dhe vulosur për të ruajtur energjinë, që do të thotë ndotësve ajrore nuk kanë asnjë mënyrë për të shpëtuar).
  7. Të mbajtur nivelet e lagështisë brenda një gamë të shëndetshme, të rehatshme për të parandaluar rritjen e myk dhe myk (30% - 60%).
  8. Shmangni përdorimin e deodorizers aromatike dhe fresheners ajrit erë-maskimin, të cilat mund të shkaktojnë kimikatet toksike.
  9. Zgjidhni veshje që lëshojnë sasi më të vogël të mundshme të avujve kimike.
  10. A nuk e lejojnë pirjen e duhanit brenda shtëpisë tuaj dhe sigurohuni që të gjitha pajisjeve me gaz janë vented siç duhet.