HVAC Systems Taiala mo Aoga Saogalemu

Pe a tatou talanoa e uiga i le filogia o le ea, e masani lava ona tatou mafaufau i le ea i fafo, ae o tagata e faʻaalu se taimi e le masani ai i totonu o le fale, e leʻi iai lava se taimi talafeagai e mafaufau ai i le va o le soifua maloloina ma totonu o le ea (IAQ).

O le COVID-19 e sosolo tele i le va o tagata e vavalalata le tasi i le isi.A i totonu o le fale, e itiiti le ea e taape ma faʻafefe ai siama viral pe a manava, o le mea lea e maualuga atu le lamatiaga o le faʻasalalauina o le COVID-19 i se isi tagata lata ane nai lo le i fafo.

A'o le'i a'afia le COVID-19, e itiiti lava le fa'amoemoe e fa'ailoa le taua o le IAQ i nofoaga faitele e pei o fale tifaga, faletusi, a'oga, fale'aiga, faletalimalo, ma isi. O a'oga o lo'o pito i luma o lenei fa'ama'i.Le le lelei o le savili i totonu o a'oga e matua taatele, aemaise lava i fale tuai.

Oketopa 9, 2020, na faalauiloa ai e le AHRI se polokalame faafuainumera, e faamoemoe e fesoasoani i faiga aoga i le atunuu atoa e faaleleia le tulaga o le ea i totonu o se auala e saogalemu ai aoga.

O lo'o tu'uina mai ai le 5 o lona uiga e fesoasoani i pule o a'oga po'o faiaoga e mamanuina pe fa'aleleia se faiga HVAC a'oga e sili atu ona fa'atuatuaina.

1. Fa'atumauina auaunaga mai se kamupani HVAC agavaa ma fa'amaonia

E tusa ai ma le ASHARE, mo le tele ma sili atu ona lavelave le HVAC system e pei o le fausiaina i totonu o aʻoga, e tatau ona taofi le tautua mai se tagata tomai faʻapitoa faʻataʻitaʻiga, poʻo se faʻamaonia faʻatonuina, poʻo se suʻega faʻamaonia, fetuutuunai ma faapaleni auaunaga.E le gata i lea, o tekinisia o loʻo faʻafaigaluegaina e nei kamupani e tatau ona faʻamaonia e le NATE ( North American Technician Excellence) ina ia mautinoa o loʻo latou aʻoaʻoina maualuga, faʻataʻitaʻiina, ma agavaa i le HVAC.

2. Savili

Ona o le tele o ea malulu e le maua ai se ea fou, ae nai lo le toe faʻasalalau le ea i totonu ma faʻamalieina le vevela.Ae ui i lea, o le faʻavaivaia o mea faʻaleagaina, e aofia ai aerosol faʻamaʻi, e ala i le faʻafefe o le ea i fafo o se taʻiala taua ole IAQ i totonu.ASHRAE Tulaga 62.1.O su'esu'ega ua fa'aalia ai e tusa lava pe la'ititi la'ititi o le fa'avevela o le ea i fafo e mafai ona fa'aitiitia ai le felauaiga o le fulū e masani lava ona feso'ota'i ma le 50 i le 60-pasene fua o tui, ma fa'aitiitia ai fa'ama'i pipisi.

3. Fa'afou filiga

O le faaupuga e faʻaaogaina e faʻamatala ai le faʻaogaina o masini masini o le MERV (Tulaga Faʻapitoa o Lipoti Faʻamatalaga), o le maualuga o le MERV grade, o le maualuga lea o le filtration lelei.Ua fautuaina e le ASHRAE le faiga ole HVAC ile a'oga e tatau ona fa'aogaina le fa'amama lelei e le itiiti ifo ile MERV 13 ma sili atu le MERV14 e fa'aitiitia ai le felauaiga o aerosol fa'ama'i.Ae i le taimi nei, o le tele o faiga HVAC naʻo le faʻapipiʻiina o le MERV 6-8, sili atu le lelei o faʻamama e manaʻomia ai le tele o le ea e ave ai pe faʻamalosi le ea i totonu o le faamama, o lea e tatau ai ona faʻaeteete pe a faʻateleina le faʻaogaina o le faamama i totonu o le HVAC system e faʻamaonia ai le gafatia. o le HVAC system ua lava e fa'aogaina ai le fa'amama lelei e aunoa ma le afaina ai o le malosi o le fa'aogaina o le fale e fa'atumauina tulaga mana'omia o le fale ma le susū ma feso'ota'iga va'a.O se tekinisia agavaa HVAC o loʻo i ai meafaigaluega e fuafua ai le maualuga o le MERV faamama mo se masini taʻitasi.

4.UV moli togafitiga

O le ultraviolet germicidal irradiation (UVGI) o le faʻaaogaina lea o le malosi o le UV e faʻaumatia pe faʻagata ai ituaiga viral, siama, ma faʻamaʻi.Ole fa'avevela eletise ole UV e puupuu lona umi ole galu nai lo le malamalama va'aia.

I le 1936, na fa'aaoga lelei ai e Hart le UVGI e fa'amama ai le ea i le potu ta'i falema'i a le Iunivesite o Duke e ala i le fa'aalia o le fa'aitiitia o manu'a fa'ama'i pipisi.

O se suʻesuʻega iloga i le faʻamaʻi o le misela o le 1941-1942 na faʻaalia ai se faʻaititia tele o faʻamaʻi i tamaiti aʻoga Philadelphia i totonu o potu aʻoga na faʻapipiʻi ai le UVGI, pe a faʻatusatusa i potuaoga pulea e aunoa ma le UVGI.

O faiga fa'agata UV mo le HVAC e fa'apipi'i ai le fa'amama masani, o Aaron Engel, o lo'o fa'ailoa mai e le kamupani gaosi mea faigaluega lelei i totonu o le ea a le FRESH-Aire UV, e ala i le fa'aogaina o meaola ninii e la'ititi la'ititi e ui atu i fa'amama.

E pei ona taʻua i le pepa AHRI, e mafai ona faʻaogaina le faʻamalama o le UV e fai ma faʻaopoopoga i le faʻamamaina, faʻaumatia pathogens e sosola.

5. Puleaina o le Susū

E tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga na lomia i luga o le PLOS ONE journal on High Humidity Leads to Loss of Infectious Influenza Virus from Simulated Coughs, o le iʻuga o loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o siama na aoina mo le 60 minute o loʻo taofia le 70.6-77.3% faʻamaʻi ile susū ≤23% ae naʻo le 14.6-22.2. % ile susū fa'atatau ≥43%.

I le fa'ai'uga, o fa'ama'i e le mafai ona ola i totonu o fale e susū i le va o le 40- ma le 60-pasene.O a'oga i tau mālūlū e a'afia i le maualuga o le susū e maualalo ifo nai lo le mea e sili ona lelei, e mana'omia ai mea fa'asusu.

Afai lava o loʻo iai le faʻamaʻi COVID-19 i totonu o nuʻu ma e leai se tui, e le mafai lava ona leai se lamatiaga mo le siama i totonu o aʻoga.O lo'o iai pea le avanoa e sosolo ai le siama, o lea e tatau ai ona faia ni faiga fa'aitiitia.

E le gata i lea o le fa'ata'ita'iina o va fealoa'i, va'ava'ai tino i le va o tamaiti a'oga ma le aufaigaluega, fa'ata'ita'i le tumama lelei o lima, fa'aogaina o matapulepule, ma fa'atumauina le soifua maloloina o le si'osi'omaga, e pei o le tulaga o lo'o i totonu o a'oga i le salafa o le lalolagi, ose masini HVAC lelei fa'apipi'i, maualuga lelei, ma lava le ea. fa'atasi ma masini moli UV ma le fa'atonutonuina o le susū o le a mautinoa le fa'aleleia atili o le mafanafana ma le saogalemu o se fale, fa'aleleia atili le a'oa'oina o tamaiti aoga.

E manana'o matua ia o mai ma le saogalemu a latou fanau i le fale ma i le tulaga lava e tasi pe a uta i aoga i le taimi muamua.

 

 

Holtop ea faamama oloa mo anti-virus:

1.Malosiaga toe fa'aleleia ventilator ma HEPA faamama

2.UVC + photocatalysis faamama pusa faʻamaʻi ea

3.Fa'atekonolosi fou ea fa'amama fa'amama ea fa'atasi ma le 99.9% fua fa'amama

4.Customized ea disinfection fofo

 

Tusitala o Upusii

http://www.ahrinet.org/App_Content/ahri/files/RESOURCES/Anatomy_of_a_Heathy_School.pdf

e ASHRAE COVID-19 Preparedness Resources website

https://www.ashrae.org/file%20library/technical%20resources/covid-19/martin.pdf

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-business-response.html


Taimi meli: Nov-01-2020