PFAS-begrensning er nå et kontroversielt tema i EU

PFAS-begrensning EU European Chemical Agency (ECHA) industrien for oppvarming, ventilasjon, klimaanlegg og kjøling (HVAC&R) European Refrigeration Component Manufacturers (ASERCOM) International Institute of Refrigeration (IIR) ASERCOM Convention

7. februar 2023 publiserte European Chemical Agency (ECHA) detaljer om den foreslåtte restriksjonen på rundt 10 000 perand polyfluoralkylsubstanser (PFAS).

Denne begrensningen vil uunngåelig ha stor innvirkning på et bredt spekter av bransjer, og industrien for oppvarming, ventilasjon, klimaanlegg og kjøling (HVAC&R) er intet unntak.

I høringsperioden som avsluttes 25. september, diskuterte mange bransjeforeninger denne begrensningen.For eksempel valgte Association of European Refrigeration Component Manufacturers (ASERCOM) og International Institute of Refrigeration (IIR) PFAS som et nøkkeltema på ASERCOM Convention og den 10. internasjonale IIR-konferansen 'Ammoniakk- og CO2-kjøleteknologier' som ble holdt i april.

23. mai uttrykte VDMA, den største nettverksorganisasjonen og en viktig stemme for maskin- og utstyrsindustrien i Tyskland og Europa med 3600 medlemmer, sine krav angående begrensningen.VDMA er imot EUs politikk som har tatt til orde for et generelt forbud mot rundt 10 000 PFAS-stoffer som er uunnværlige for mange industrielle prosesser, fordi noen av dem er skadelige når de slippes ut i miljøet.Derfor krevde VDMA en differensiert regulering av PFAS-ene, som har et vitenskapelig grunnlag, for eksempel et generelt unntak fra forbudet mot polymerer "av lav bekymring" som er bevist å være ufarlige, og et unntak fra forbudet mot PFAS-produkter som gjør det. ikke komme i kontakt med miljøet.Den ber også om en overgangsperiode frem til forbudet trer i kraft som er betydelig lengre enn de forutsatte 18 månedene og en mye lengre eller ubestemt periode hvor PFAS kan brukes til reservedeler og reservedeler til maskiner og systemer som allerede er på markedet.

Flere bransjeforeninger forventes å gi uttrykk for sine respektive meninger for å beskytte industriens sunne vekst i fremtiden.


Innleggstid: 19. juli-2023