Luftforurensning: enda verre enn vi trodde

HOLTOP ERV

Alle stoffer som kan gjøre luftkvaliteten dårligere er luftforurensende stoffer.

Det er naturlige faktorer (som skogbranner, vulkanutbrudd, etc.) og menneskeskapte faktorer (som industrielle utslipp, innenlands kullforbrenning, bileksos osv.).Sistnevnte er hovedfaktoren, spesielt de som er forårsaket av industriell produksjon og transport.

Naturlige kilder:

Naturlige kilder til luftforurensning inkludert:

vulkanutbrudd: Utslipp av H2S, CO2, CO, HF, SO2 og vulkansk aske og annet svevestøv.

Skogbranner: Utslipp av CO, CO2, SO2, NO2, HC m.m.

Naturlig støv: vind og sand, jordstøv, etc.

Skogplanteutsetting: hovedsakelig terpenhydrokarboner.

Havbølgedråper i partikkelform: hovedsakelig sulfat og sulfitt

Disse naturlige kildene er uunngåelige.

 

Menneskeskapte kilder:

Menneskeskapt luftforurensning kommer fra bileksos og gassfyrt sentralvarme.Men skadelig svevestøv slippes også ut i luften på andre måter eller dannes i luften ved å reagere med andre kjemikalier.Kilder til partikler inkluderer maling, rengjøringsvæsker og løsemidler.

Byluftforurensning inkludert bileksos og gassfyrt sentralvarme, gårdsslurry avgir også skadelige gasser.Så det er derfor nye råd er så utfordrende for regjeringer.Uansett hvor du bor, by eller på landsbygda, er det vanskelig å unnslippe luftforurensning.

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarte om at luftforurensningen er farligere enn tidligere antatt, siden den reduserer maksimalt sikre nivåer av viktige forurensninger som nitrogendioksid.WHO anslår at rundt 7 millioner mennesker dør for tidlig hvert år av luftforurensningsrelaterte sykdommer.Lav- og mellominntektsland lider mest på grunn av deres avhengighet av fossilt brensel for økonomisk utvikling.WHO anerkjenner luftforurensning som dårlig miljøforurensning, og de oppfordrer sine 194 medlemsland til å redusere utslippene og ha noen tiltak mot klimaendringer før COP26.

For personer med hjerte- og lungeproblemer er det ingen nyhet at giftige partikler og gasser skader mennesker på mye lavere nivå enn tidligere antatt.Det verste er at de bittesmå partiklene kan pustes inn i lungene, og folk kan ikke forhindre det.

De nye retningslinjene halverer det anbefalte maksimum for eksponering for bittesmå partikler kalt PM2.5s.Disse produseres ved å brenne drivstoff i kraftproduksjon, oppvarming av husholdninger og kjøretøymotorer.

"Nesten 80 % av dødsfallene relatert til PM2.5 kunne unngås i verden hvis de nåværende luftforurensningsnivåene ble redusert til de som er foreslått i den oppdaterte retningslinjen, det reduserer også den anbefalte grensen for en annen klasse av mikropartikler, kjent som PM10 , med 25 %."sa WHO.

PM2,5

"Forbedring av luftkvaliteten kan øke innsatsen for å redusere klimaendringene, mens reduksjon av utslipp vil igjen forbedre luftkvaliteten," sier WHO.

Holtop som den ledende merkevaren i HVAC-industrien girvarmegjenvinningsventilatorer i boligerogkommersielle varmegjenvinningsventilatorerfor å møte markedskravet samt noe tilbehør, som f.eksvarmevekslere.For more product information, please send us an email to sales@holtop.com.

For å få mer informasjon, besøk: https://www.bbc.com/news/science-environment-58657224

 


Innleggstid: Des-08-2021