Le matafaioi o le faʻavevelaina, faʻafefe, ma le ea malulu i le faʻasalalauina o siama, e aofia ai le SARS-CoV-2

O le faʻamaʻi o le maʻi tigaina o le manava coronavirus 2 (SARS-CoV-2) na muamua iloa i Wuhan, Saina, i le 2019. O le SARS-CoV-2, o le siama e nafa ma le faʻamaʻi coronavirus 2019 (COVID-19), na fa'ailoaina o se fa'ama'i e le Fa'alapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) ia Mati 2020. E ui o se auala taua e fa'asalalauina ai le siama o le feso'ota'iga vavalalata, e le mafai ona fa'ate'aina le felauaiga i luga o le ea.

SARS-COV-2

Talaaga

O suʻesuʻega talu ai nei ua maua ai faʻamaoniga o le feaveaʻiina o siama i luga ole ea, lea e sili ona faʻafitauli i nofoaga tumutumu i totonu.O le mea lea, ua fautuaina ai e saienitisi ma tagata fai tulafono le maualuga o le ea ma ua faamamafaina le taua o le tausia lelei o le vevela, ea, ma le ea malulu (HVAC).

O tama'i matau'a laiti e mafai ona tumau i luga mo se umi umi, ma fa'afaigofie ai fa'ama'i pipisi.O nei matāua e mafai ona maua mai i le tale/mafatua o tagata ua pisia ma feavea'i i nofoaga pupuu i le uumi e ala ile HVAC system.O felauaiga i luga o le ea o bioaerosol i luga o luga e ala i le faʻafesoʻotaʻi faaletino e le o se mea e masani ai.

O uiga o faiga HVAC e ono i ai se aafiaga i luga o felauaiga e aofia ai le ea, filtration fua, ma le matua, e taʻu ai ni nai.O le atina'eina o se malamalamaga loloto i lenei mataupu e taua tele mo saienitisi faufale e atia'e ni ta'iala lelei e pulea fa'ainisinia e puipuia ai le soifua maloloina ma le soifua manuia o tagata nofoia.

O su'esu'ega muamua na fa'amaumauina mea ua uma ona iloa e uiga i faiga HVAC ma felauaiga i luga ole ea o fa'ama'i pipisi.O se suʻesuʻega fou na lomia i luga o le server preprintmedRxiv*o lo'o tu'uina mai ai se aotelega o iloiloga e fa'ailoa ai iloiloga fa'atulagaina muamua i lenei autu taua.

E uiga i le suʻesuʻega

O lenei vaaiga lautele o iloiloga o loʻo tuʻuina atu ai faʻamaoniga o loʻo i ai i luga o le aʻafiaga o le HVAC o loʻo i ai i luga o le felauaiga o siama i luga o le ea.O le iloiloga muamua na lolomiina i le 2007 na maua ai se fesoʻotaʻiga manino i le va o le ea ma le fua o le viral transmission i fale.I lea tulaga, na matauina e le au saienitisi o le liua o le tuberculin e matua fesoʻotaʻi ma fua faatatau o le ea e itiiti ifo i le 2 suiga o le ea i le itula (ACH) i potu gasegase lautele ma valaʻau mo nisi suʻesuʻega e faʻatatauina tulaga faʻamama faʻafefe i totonu o falemaʻi ma tulaga e le o falemaʻi.

O se suʻesuʻega lona lua na lomia i le 2016 na maua ai faʻaiʻuga tutusa e foliga mai o loʻo i ai se sootaga i le va o le faʻaogaina o le ea ma le felauaiga o siama i luga ole ea.O lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai foi le manaʻoga mo suʻesuʻega faʻamaʻi faʻamaʻi e tele-disciplinary.

Talu ai nei lava, i le tulaga o le COVID-19 faʻalavelave, ua iloilo e saienitisi faiga HVAC ma latou matafaioi i le faʻasalalauina o coronaviruses.Na latou maua le lava faʻamaoniga e lagolagoina ai se mafutaga i le va o le SARS-CoV-1 ma le Middle East respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV).Peitaʻi, mo le SARS-CoV-2, e leʻi faʻamaonia le faʻamaoniga.

O le sao o le susū i le faʻasalalauina o siama na suʻesuʻeina foi.O faʻamaoniga na aoina e faʻapitoa i le siama o le influenza.Na matauina o le ola o le siama na maualalo i le va o le 40% ma le 80% o le susū faʻatatau ma na faʻaitiitia i le taimi na faʻaalia i le susu.O isi su'esu'ega ua maua ai e fa'aitiitia le fe'avea'i o matāua pe a si'itia le vevela ma le susū fa'atatau i fale.I le tulaga o felauaiga lautele, o se iloiloga talu ai nei na maua ai e aoga le ea ma le faamamaina i le faʻaitiitia o le faʻasalalauina o siama.

E pei ona talanoaina i suʻesuʻega talu ai, e leai se faʻamaoniga e faʻatatauina tulaga maualalo mo le HVAC design i totonu o le siosiomaga fausia.O suʻesuʻega faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tele-disciplinary i totonu o matata o inisinia, vailaʻau, epidemiology, ma le soifua maloloina lautele e manaʻomia.Ua fautuaina e saienitisi le faʻavasegaina o tulaga faʻataʻitaʻi, fua, faʻamatalaga, ma le faʻataʻitaʻiina o tulaga moni o le lalolagi.

O lo'o fa'aogaina faiga HVAC i se si'osi'omaga lavelave.Ua finau saienitisi o le numera ma le lavelave o mea fenumiai eseese e faigata ai ona fausia se faavae mautu atoatoa.O le tafe o le ea i nofoaga o lo'o nofoia e fa'apea o lo'o fefiloi ma fealua'i i taimi uma ni vaega ma fealua'i i auala eseese, ma fa'afaigata ai le faia o valo'aga lelei.

Ua faia e le au inisinia se alualu i luma i le faʻataʻitaʻiga lea e mafai ai ona tuʻuesea faʻalavelave faʻalavelave;ae ui i lea, ua latou faia le tele o manatu atonu e patino i se mamanu o le fale ma atonu e le o se mea lautele.O fa'ai'uga mai su'esu'ega fa'ama'i e tatau fo'i ona iloiloina fa'atasi ma su'esu'ega fa'ata'ita'iga.

Fa'ai'uga

O le autu autu o lenei suʻesuʻega o le malamalama lea i faʻamaoniga o loʻo i ai nei e uiga i aʻafiaga o le HVAC design features i luga o le siama.O le malosi autu o lenei suʻesuʻega o lona atoatoa, aua o loʻo aofia ai faʻamatalaga i iloiloga e fitu talu ai, e aofia ai suʻesuʻega eseese e 47 i le aʻafiaga o le HVAC design i luga o le siama.

O le isi itu malosi o lenei suʻesuʻega o le faʻaogaina lea o auala e aloese ai mai le faʻaituau, e aofia ai le faʻamaonia muamua o le faʻaogaina / faʻaesea ma le aofia ai a itiiti ifo ma le lua tagata suʻesuʻe i laʻasaga uma.O le suʻesuʻega e le mafai ona aofia ai le tele o iloiloga, ona latou te leʻi ausia faʻamatalaga aloaia faʻavaomalo ma faʻamoemoega faʻapitoa o iloiloga faʻatulagaina.

E tele a'afiaga mo faiga fa'alesoifua maloloina lautele, e pei o le sa'o lelei o le ea, pulea le vevela ma le susū i totonu o avanoa, fa'amama, ma le tausiga masani o le HVAC system.I le tele o iloiloga, o le maliega lautele o loʻo i ai pea le manaʻoga mo le tele o le galulue faʻatasi, faʻatasi ai ma le taulaiga faʻapitoa i le faʻatusatusaina o faʻamatalaga maualalo mo faiga HVAC.

 

Ua faʻapipiʻi e Holtop le vitio e faʻaalia ai aʻafiaga o le COVID-19 i luga o le maketi ERV, lea na faʻamaonia ai le taua o le faʻaleleia o le vevela i luga o le maketi ERV.

 

Holtop o le taʻutaʻua taʻutaʻua i le HVAC alamanuia mauafa'aola fa'aola vevela fa'anofomafa'asalalauga fa'aola vevela fa'apisinisie fa'amalieina mana'oga maketi fa'apea fo'i ma nisi mea fa'aoga, e pei ofa'afesuia'i vevela. For more product information, please send us an email to sales@holtop.com.

vevela toe faʻaleleia ventilator

 

Mo nisi faʻamatalaga, faʻamolemole asiasi: https://www.news-medical.net/news/20210928/The-role-of-heating-ventilation-and-air-conditioning-in-virus-transmission-including-SARS-CoV -2.aspx


Taimi meli: Iuni-07-2022