Tulaga lelei o le ea: o le a le mea ma pe faʻafefea ona faʻaleleia?

O LE A LE MAUA LE EA?

A lelei le lelei o le ea, e manino le ea ma o loʻo i ai naʻo ni vaega laiti o meaʻai ma vailaʻau filogia.Le lelei le lelei o le ea, lea e maualuga le maualuga o mea filogia, e masani ona puaoa ma lamatia i le soifua maloloina ma le siosiomaga.O le lelei o le ea o loʻo faʻamatalaina e tusa ai ma leFa'ailoga Tulaga o le Ea (AQI), lea e faʻavae i luga o le faʻaogaina o mea filogia o loʻo i ai i le ea i se nofoaga patino.

denver_air_quality_smaller

Aisea e Suia ai le Tulaga Lelei o le Ea?

Talu ai e fealua'i pea le ea, e mafai ona suia le tulaga lelei o le ea mai lea aso i lea aso, pe mai le tasi itula i le isi.Mo se nofoaga patino, o le lelei o le ea o se taunuuga tuusaʻo o le auala e fealuaʻi ai le ea i totonu o le eria ma le auala o loʻo aʻafia ai e tagata le ea.

E A'afia e Tagata le Tulaga Lelei o le Ea

Fa'afanua fa'afanua e pei o atumauga, gataifale, ma fanua ua suia e tagata e mafai ona fa'atupu ai le fa'aleagaina o le ea i totonu, pe ta'ape mai, se nofoaga.Ae ui i lea, o ituaiga ma le aofaʻi o mea filogia o loʻo ulufale i le ea e sili atu le tele o aʻafiaga i le lelei o le ea.O puna faanatura, e pei o le mauga mu ma afa pefu, e faʻaopoopoina ai nisi o filogia i le ea, ae o le tele o mea filogia e sau mai gaioiga a tagata.Usu ta'avale, asu mai fale eletise e mu ai le koale, ma kasa oona mai alamanuia o ni fa'ata'ita'iga o mea leaga e fai e tagata.

E A'afia e Savili le Tulaga Lelei o le Ea

O fa'asologa o matagi e iai se a'afiaga i le lelei o le ea ona o savili e fa'aoso solo ai le ea.Mo se fa'ata'ita'iga, o le gataifale o lo'o i ai se vaega maugā i uta e mafai ona tele atu le fa'aleagaina o le ea i le ao pe a tuleia e le savili mea eleelea i luga o le lau'ele'ele, ma fa'aitiitia ai le leaga o le ea i afiafi ona e feliuliua'i le itu o le savili ma tuleia le ea i fafo o le sami. .

O le vevela e a'afia ai le lelei o le ea

O le vevela e mafai foi ona afaina ai le lelei o le ea.I totonu o taulaga, e masani ona sili atu le leaga o le ea i masina o le taumalulu.A mālūlū le mālūlū o le ea, e mafai ona pu'eina mea fa'aleagaina o mea leaga e latalata i luga i lalo ifo o se vaega o le ea mafiafia ma le mālūlū.I masina o le tau mafanafana, e oso a'e le ea vevela ma ta'ape ai mea eleelea mai le fogāeleele i luga o le troposphere pito i luga.Ae ui i lea, o le faateleina o le susulu o le la e mafua ai le sili atu ona afainaosone maualuga.

Filogia o le Ea

O le filogia o le ea e afaina ai le eleele ma le sami, faapea foi ma le ea.O le lelei o le ea e taua tele mo le tausia o le soifua maloloina o tagata, manu, ma laau i luga o le fogaeleele.Ua fa'aleleia atili le lelei o le ea i Amerika ona o leTulafono o le Ea Mama o le 1970, lea na fesoasoani e taofia le faaleagaina o le ea ma faasaoina le faitau afe o ola i tausaga taʻitasi.Ae ui i lea, faatasi ai ma le faateleina o le faitau aofaʻi o le lalolagi ma le 80% o le paketi o le malosi o le lalolagi e sau mai le susunuina o suauʻu, o loʻo tumau pea le tulaga maualuga o le ea mo lo tatou olaga i le taimi nei ma le lumanaʻi.

E uiga ia HOLTOP

Holtop, e sili atu le soifua maloloina o le ea, sili atu le mafanafana, sili atu le malosi.O le manavaina o le ea fou a Holtop e te maua ai le fiafia o le mauaina o le natura i soo se mea i soo se taimi.

E ala i le 20 tausaga o le atinaʻe, e tuʻuina atu e Holtop le faʻaleleia o le vevela ma le faʻaleleia o le malosi, ea malulu, ma mea tau puipuiga o le siosiomaga i fale eseese e fausia ai se siosiomaga ea i totonu e teu ai le malosi, mafanafana, ma maloloina.O lo'o iai a matou tagata tomai fa'apitoa i le alamanuia ma le falesu'esu'e enthalpy fa'amaonia a le atunu'u.Ua matou auai i le atinaʻeina o le tele o tulaga faʻale-atunuu ma alamanuia.Ua matou mauaina toetoe 100 pateni tekinolosi.O loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina tupe teufaafaigaluega i suʻesuʻega ma atinaʻe ina ia faʻamalosia e le faʻafouina a matou atinaʻe e agai i luma ma le faʻaauau.

O oloa autu e aofia aiHRV/ERV, fa'afesuia'i vevela ea, vaega e faafoeina le ea AHUma nisi mea fa'aoga.E te mana'o e ola maloloina ma le matou ERV?Fa'amolemole lagona le saoloto e fa'afeso'ota'i i matou.

puipui fa'amau erv
ERV malosi toe faʻaleleia ventilator

Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole kiliki le so'oga:https://scied.ucar.edu/learning-zone/air-quality/what-is-air-quality


Taimi meli: Aukuso-24-2022