Fa'asagaga i Faiga Fa'a'a'a'ele'ele i le Vaitaimi Fa'ama'i

Faʻafetai i faiga faʻamautu ma aoga na faia, ua mafai ai e Saina ona pulea le faʻamaʻi, ua toe foʻi le olaga i le masani ma o loʻo sologa lelei le tamaoaiga.Ae ui i lea, O loʻo faʻaauau pea le faʻamaʻi i le lalolagi atoa, o le puipuiga ma le faʻatonutonuina o faiga e manaʻomia le masani.O le mamanu ma le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga o le ea malulu i le taimi na maeʻa ai le faʻamaʻi i Saina ua faʻaosofia ai mafaufauga o tagata, o lea o le talanoaga i lalo e uiga i manatu eseese ma faiga o le a fesoasoani i le faʻatulagaina mo le puipuia o faʻamaʻi i le lumanaʻi.

I le va'ai atu i le fa'atonutonuina o le si'osi'omaga o le fa'ama'i ma le fa'atonutonuina e ese mai i le fa'alelei lelei o le ea i totonu o fale e le o ni falema'i, o lenei tusiga e le'o fa'amatalaina fa'atatau i faiga fa'a'a'a'a'ele'ele i le taimi mulimuli ane o le fa'ama'i, ae ia tu'u fa'atonuina. tu'u atu nisi o atugaluga e uiga i le fa'amoemoega o faiga fa'asagatau, fa'apea fo'i ma le puipuiga ma le fa'atonutonuina o sini o le ea malulu i le taimi mulimuli ane o le fa'ama'i mo lau fa'amatalaga.

  1. Le talafeagaifa'atulagainai le salalau atu o le coronavirus fou  

O leDignosis maTreatment oNovelCoronavirusPneumonia(faiga faʻataʻitaʻiga 8), na tuʻuina atu ia Aokuso 19, 2020, o loʻo faʻaalia manino ai o le tala fou o le coronavirus e masani lava ona sosolo e ala ile manava ma faʻafesoʻotaʻi vavalalata, faʻapea foʻi ma le faʻafesoʻotaʻi ma le mea ua afaina.O le fa'aalia umi i totonu ose si'osi'omaga pupuni ma le maualuga o le aerosol e mafai fo'i ona ta'ita'iina atu ai le aerosol."Ona o le tala fou o le coronavirus e mafai ona vavaeeseina mai feces ma urine, e tatau ona gauai atu e puipuia mai le faaleagaina o le siosiomaga ma taitai atu ai i fesootaiga feaveaʻi poʻo le aerosol."lea e fesoasoani ia i matou e fa'ailoa sa'o le ala fa'asalalau o le COVID-19.Ua fa'amaonia fo'i e le tele o fa'ama'i pipisi i le taimi o le fa'ama'i.O le ofuina o matapulepule, tausia o vaʻaiga mamao ma le fufuluina o lima ua lauiloa o ni auala sili ona aoga e puipuia ma pulea ai le faʻamaʻi.

E masani lava, afai o le siama e lelei le felauaiga o le ea ma le faʻasalalauina, o le a faʻasalalau faʻaauau i lalo o le gaioiga o le ea, ma faʻafefeteina i le taimi e tasi, ona faʻaitiitia ai lea o le faʻaogaina o le siama, ona o se taunuuga, naʻo sina tui itiiti o siama e mafai. e fa'asalalauina e le ea.E le gata i lea, o vaega taape o loʻo feaveaʻi ma siama o loʻo tafe i luga o le ea, o lona malosi o le a faʻavaivai vave ona o le faʻaalia i le vevela, susu ma le malamalama o le UV, seʻi vagana ua tele le malosi (pe mafai ona ola i le ea mo se taimi umi) .E leai se faʻamaoniga ua maua o le COVID-19 o loʻo i luga uiga e lua i le taimi nei.E mafai ona faʻapea o le COVID-19 e itiiti le avanoa e feaveaʻi e le ea i se tulaga faʻatapulaʻa, o le avanoa e aʻafia ai i le ea e matua laʻititi lava.O loʻo talitonu pea le WHO o le SARS-CoV-2 aerosol e mafai ona sosolo i le siʻosiʻomaga e leai se ea pe tapuni, ae e le o le auala autu, e ui o se tusi tatala na sainia e le 239 tagata atamamai mai 32 atunuu ia Iulai 6 na lomia i totonu o le tusi o talaaga o fa'ama'i pipisi (Oxford University Journal).

Talu ai e le lava le faʻamaʻi pipisi i le ea e faʻasalalau, ma e le mafai ona faʻafefe mo se taimi umi e sosolo i luga o se mamao, o le tele o faʻasalalauga faʻafuaseʻi i le faʻamaʻi o loʻo taʻua i luga o le tusi tatala e fenumiai.O le mea lea, matou te tuʻuina atu se manatu o le aerosol cloud transmission.Aerosol ao o se ausa-suavai lua vaega tafe, lea e le vaaia e mata.

O le tulaga o le ao aerosol e mafai ona fa'afefeteina ai matāua o lo'o i ai vaega o siama, lea o le a tafefea e le ea.O le auala ma le itu o lona felauaiga e matua manino lava.

E mafai e Aerosol cloud ona aoina vaega o siama, faigata ona faʻasalalau ma faʻasalalau, ma umi le taimi e ola ai, o lea e faigofie ai ona faʻaputuina se numera tele o siama i le lotoifale ma tausia se tui faʻamaʻi mo se taimi umi i se mamao mamao.E manatu o le faʻavaeina o le ao aerosol e fesoʻotaʻi ma mea taua e pei o le tapunia o le siosiomaga i totonu, le lelei o le ea, le maualuga o le aufaigaluega, maualuga maualuga (Fig.1), ma le tele o matāua, ma isi. fa'asalalauga fa'apitoa.E mafai fo'i ona maua manatu fa'apena i pepa mai fafo(Fig 3.), e ui ina eseese fa'amatalaga ma fa'amatalaga.O mea tau le siosiomaga e pei o le vevela, susu ma le filogia e mafai ona aʻafia ai le siama e mafai ona ola mo le COVID-19, e ala i le faaleagaina o lona polotini i luga ma lona lipid membrane.O le talitonuga o lo'o iai nei o lo'o fa'ailoa mai o lona mautu o le a fa'aleleia i le maualuga o le susū (≥80%))(Fig.1).

Le sootaga i le va o le umi o le ola o matāua siama ma le lautele o vaega ma le susū.

Ata.1 Le sootaga i le va o le umi o le ola o matāua o siama ma le lautele o vaega ma le susū.

Ata.2 O le lautele o matau'a ma lona tulaga felauaiga

Ata.2 O le lautele o matau'a ma lona tulaga felauaiga

Mafatua, tale, mānava ao ma le mamao o le felauaiga

Ata 3 Mafatua, tale, mānava ao ma le mamao o le felauaiga

 

2. Countermeasures o le ea-faiga fa'amuta ile pou-taimi o le fa'ama'i pipisi i le atunu'u

Ona o le puipuia ma le pulea o auala o pathogens faapea foi ma manaoga pulea siosiomaga i totonu ma faiga i faamai e ese mai le lelei o le ea malulu, o lea e le mafai ona malamalama le auala pulea o pathogens e faavae i luga o mafuaaga talafeagai ma le mafaufau masani.

2.1 Taulai atu i le puleaina o le felauaiga o ao aerosol

O le pulea o le faʻasalalauina o le COVID-19 i totonu o le ea e le sili atu nai lo le faʻatonutonuina o le faʻasalalauina o le aerosol ao.

O fa'ai'uga o lo'o fa'aalia ai o le ao aerosol e lelei le ea o lo'o iai pe a mae'a fa'atinoga, vaapiapi auala fa'asalalau ma manino le itu.

E le pei o le felauaiga o le ea, lea e mafai ona faʻasalalau lautele ma sosolo i le avanoa atoa.O le ao aerosol e tafetafea ma le ea i tafatafa ane o totoga manava o tagata ma'ale'ale(Fig.4), e ono manavaina ma mafua ai fa'ama'i, tusa lava pe taofia i se mamao saogalemu.O le le mautinoa o le aerosol cloud transmission na faailoa mai ai le faʻafuaseʻi o le aʻafia, lea e luʻitauina ai a tatou talitonuga masani i le faʻafefe poʻo le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi, e pei o le saogalemu lautele mamao, puipuiga o le tagata lava ia, taimi e faʻaalia ai, lamatiaga poʻo le ono mafai ona faʻamaʻi.

4 Fa'ata'ita'iga fe'avea'i o ao aerosol

Ata 4 Fa'ata'ita'iga fe'avea'i o ao aerosol

Mai le vaaiga o le puleaina o le felauaiga o le aerosol ao, e tolu auala:

1) Aloese mai le faʻatupuina o le ao aerosol o le auala sili lea ona taua, faʻaitiitia lona tupu (pei o le ofuina o matapulepule, pulea le mamafa o tagata faigaluega, faʻanofo vave i lalo o le ea i totonu) ma le tausia lelei o le ea i totonu (faʻaitiitia le eleelea i totonu ma aloese mai le susu i totonu. fa'aputuga).

2) O le taimi lava e fausia ai le ao aerosol, o le le mautonu o le felauaiga ma le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi e foliga mai e le mafai ona pulea.O le mea moni, o le auala pito sili ona faigofie e poloka ai le aerosol cloud transmission o le aloese mai le faʻafefe o le ea i totonu o le fale, ma faʻamalosi e faʻanofo vave ona faʻateʻa ese mai le pito i lalo ole ea (toe foʻi) i lalo o le gaioiga o le ea.

3) O le auala pito sili ona faigofie e faʻaumatia ai le tuʻuina atu o le ao aerosol o le faʻasalalauina lea o le ao aerosol e ala i le malosi mai fafo, o le faʻafefe o le ea o le a faʻaauau pea ona faʻalavelave pe faʻasalalau le ao aerosol, pe a faʻamaʻapeʻapeina vaega faʻamaʻi ma pa'ū le faʻatonuga, ona leai lea. fe'avea'i.O le mea moni, faʻaitiitia le maualuga o le susu ile 40% -50% o se auala faʻatonutonu foi, ae faʻatasi ai ma le tele o le malosi.

2.2 Taulai i le puipuia ma le puleaina o siama

O le manatu e puipuia ma pulea faʻamaʻi i le taimi o le faʻamaʻi e pei o le pulea o le siosiomaga o vailaʻau ma togafitiga faafomaʻi.Ae e ese mai i le biological cleaning technology, o se fua e puipuia ai le coronavirus i totonu o le ea malulu lelei.Matou te muai a'oa'oina lesona mai fa'ata'ita'iga tau fa'afoma'i ma fa'afoma'i e fa'amatala ai le eseesega i le va o lena ma le fa'alelei lelei.

 

  Auala e pulea ai le ea Auala e pulea ai siama
Auala pulea Fa'atonuga (vevela/sūsū/ fa'aleaga mea) Puleaina o lamatiaga (faʻaitiitia le faʻaleagaina / faʻamaʻi pipisi)
Vaega e pulea Fa'aliga atoa potu, taula'i i le averesi fa'atonuga o le potu atoa Fa'atonu mea taua (fa'atatau ile ala fa'ama'i, pei ole ala manava)
Tufatufaina o le ea E fa'atagaina le tele o le fa'afefe o le ea. Tuuina atu le ea mai le pito i luga ma toe faafoi le ea i le pito i lalo, o le siama na nofo ma alu ese.
Taimi o a'afiaga Leai se talosaga Fa'aitiiti le taimi fa'aalia
Pulea Pulea tau (pulea sa'o o le vevela & susu) Puleaina o le tele (tulaga fa'ama'i, ae le o se eseesega numera)
Fetu'aiga & pulea Pulea fetuutuunaiga Lag (fetuuna'i pe a uma ona iloa le vevela. & susū suiga) Fa'atapula'a fa'atulagaina muamua (mua'i fa'atonuga, e pei o le fa'atapula'aina o fa'asalalauga, tapula'a fa'asa'o fa'aletonu ma tapula'a fa'atino mo vaila'au)
Ea mālū O le ea fou e ave le tele o le vevela, susu ma le pefu, e masani ona faʻaaogaina le laʻititi o le ea fou, e mafai ona faʻaogaina le ea fou fesuisuiai i taimi o suiga o le vaitau mai le vaaiga o le faʻasaoina o le malosi. O le ea fou e le o iai ni fa'ama'i, e mama ma fa'aolaina i fa'ama'i fa'ama'i, o le tele o le ea fou e aumai i totonu o le lelei.O le eseesega o le mamafa faifaipea e tatau ona suia ai le voluma o le ea fou, ma o le mamafa o totonu ma fafo e tumau pea e le suia.
Filifiliga Fa'atāuaina le fa'amamaina o le ea fou Faʻalogo atili i le faʻamamaina lelei o le ea sapalai
Taimi fa'asa'o mo se'ese'ese Leai se talosaga Faʻapipiʻi taua i le taimi faʻamamāina o le faʻaleagaina o le tino (taimi faʻasaʻo suiga)
Tuuina atu le ea Fa'ataga e fesuia'i le tele o le ea, fa'avevela pe a mana'omia ma fa'alavelave fa'afuase'i Fa'aaogaina le tele ole ea fa'atatau ile lautele
Fa'atulaga masini Manaoga lautele Maualuga maualuga
Puleaina o le eseesega o le mamafa Manaoga lautele Pulea le fa'atonuga fa'asolosolo o le mamafa i le va o itulagi 'ese'ese
Manaoga patino Leai se talosaga Fa'atauaina le puipuiga o le tagata lava ia ma fa'aleleia le puipuiga


Ata.1 Eseesega i le va o manatu o le puipuia ma le pulea o pathogens ma le ea malulu malulu.

I le taimi na mae'a ai le fa'ama'i, e tolu faiga puipuia ma fa'atonutonu lelei o lo'o ofuina matapulepule, tausia le va mamao ma le fufuluina o lima e ono le toe fa'amalosia.Ae o le puleaina o le mamafa o tagata faigaluega e manaʻomia pea ona mafaufau i ai.O le tali atu o le ea malulu i le taimi o le faʻamaʻi o le puipuia o le coronavirus.O le eseesega o le auala e pulea e faasino i le laulau 1. Se'i vagana ai le taumatematega i le puipuiga o faiga fa'a'ele'ele e fa'avae i luga o mafaufauga talafeagai po'o le mafaufau masani, o a atugaluga e tatau ona tatou gauai i ai?O nisi faiga e mafai ona tu'ufa'atasia i totonu o le fa'alelei lelei o le ea, ae o nisi e mafai ona fa'aaogaina e fai ma polokalame fa'asao.O nisi nei o fa'ata'ita'iga:

1) Pulea atoa po'o le fa'atonuga autu

O tagata e auai i le ea malulu e faʻaaogaina e mafaufau i mea mai le tulaga lautele, e pei o le puleaina o faʻamaufaʻailoga o le vevela, susu, ma le faʻaogaina o le carbon dioxide mo le avanoa atoa.O tagata o loʻo faia faʻamaʻi pipisi e taulaʻi atu i faʻamatalaga ma mea taua, tipi ese le ala o faʻamaʻi e tusa ai ma uiga o le puna o faʻamaʻi.E oʻo lava i faʻamatalaga faʻatulagaina o le sapalai ma le toe foʻi mai o le ea e tatau ona faʻalogoina.E le mafaitaulia mataupu ua faʻaalia o faʻamatalaga e iloa ai le manuia o le toilalo o le faʻamaʻi pipisi.O faʻamatalaga o monsters.

2) Fa'apalapala potu atoa po'o le fa'apalapala i totonu

Ole sili ona leaga ole ea malulu ole CO2, o tagata i soʻo se mea i totonu o le potu, e mafai e tagata uma ona gaosia CO2, o se punavai tele o le eria.O siama i totonu i totonu o nofoaga lautele o loʻo faʻauluina e tagata gasegase taʻitoʻatasi, ma faʻasalalau i se vaega puʻupuʻu, o se punavai mataʻutia.O le mea lea, e le mafai ona faʻafefeteina le potu atoa ma le ea fou e pulea ai le faʻamaʻi pipisi e pei o le puleaina o le CO2, e le mafai foi ona pulea le ea fou e le CO2 sensor.O matāua e mānavaina e tagata gasegase o le coronavirus e mafai ona aʻafia saʻo ai le tuaoi, ma aua le faʻatali mo le faʻafefe.O le taimi lava e manava ai le pathogen, e tatau ona faʻanofo vave i luga o le nofoaga e puipuia ai le felauaiga.Ole fa'amautu ile nofoaga ole auala pito sili lea ona aoga e fa'aitiitia ai le fa'aalia.O le puleaina o le fa'ama'i pipisi e ala i le fa'atupuina o le tele o taimi o le voluma o le ea i totonu mo le fa'avaivai e le gata e mafua ai le fa'aaogaina o le malosi, ae e leaga fo'i le a'afiaga.

3) Fa'amama po'o le fa'amama

Matou te iloa uma lava o le ea fou e le feaveaʻi faʻamaʻi, ma o le autu autu o le faamamaina o le ea fou o le aveeseina o le pefu.Afai e iai fa'ama'i fa'ama'i i totonu o le potu, e tatau ona mafai e le fa'amama ea toe fo'i mai ona puipuia mai fa'ama'i mai le ulu atu i totonu o le tino.Ae ui i lea, o le tetee o le HEPA faamama e fai si maualuga, lea e faigata pe le mafai ona faʻaaogaina i fale lautele.Ona o le faatapulaaina o le avanoa i totonu, e le mafai ona fa'asao le matāua mānava i totonu o le vai i totonu o le laʻititi laʻititi laʻititi i totonu o se taimi puupuu, ma o le toe faʻaleleia o le ea e masani lava e aveese ai matāua i vaega tetele tetele.O la matou sini faʻatonutonu o le puipuia lea o faʻamaʻi faʻaputuina i le vateatea, o le mea lea e tatau ona amanaia le lelei o le sterilization ma le teteʻe o le faamama pe a filifilia le toe faʻaleleia o le ea.

Mataupu 7.1.11 o le GB 51039-2014 code mo le mamanu o fale o le falemaʻi lautele o loʻo faʻaalia ai:

O le ea toe foʻi mai le faʻaogaina o le ea malulu ma le iunite faʻapipiʻi ili e tatau ona faʻapipiʻiina i masini faʻapipiʻi ma le teteʻe muamua i lalo ole 50Pa, o le fua muamua o le microorganism i lalo ole 10%, ma le pasi o le mamafa o le paʻu i le taimi e tasi e le sili atu. nai lo le 5%.

O le mafuaaga lava lea e tasi na fautuaina ai e le ASHRAE le MERV13 e avea ma faamama ea toe faafoi.Mo le ao aerosol, e le gata e mafai e le fa'amama ona fa'amama ni vaega o le ea, ae fa'apea fo'i ona fa'asalalau le ao aerosol, ma le mafai ai ona i ai i totonu o faiga.

4) Puipuiga centralized faiga ea malulu po o le puipuiga decentralized faiga ea malulu

E tusa ai ma lo tatou manatu masani, o le faʻaogaina o le ea malulu o loʻo tautuaina le tele o potu, a oʻo loa le siama i totonu o le tasi potu, o le isi vaega o le a afaina.I le amataga o le faʻamaʻi, o le faʻaogaina o le ea malulu o le autu lea e puipuia ai, ae o le faʻaogaina o le ea malulu e leʻo.

O le taimi lava e aliali mai ai se tagata ua pisia i nofoaga faitele, o le kesi na te manavaina o le a susu i totonu o le ea malulu, ae tatau ona faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi i le sapalai o le ea pe a maeʻa le faʻagasologa o le ili faʻavavevave, tele filiga, vevela ma le susu. vaega o togafitiga ma le fa'afefiloi fa'afefiloi o le ea fou.Tusa lava pe iai ao aerosol i totonu, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le ea tutotonu ma le ea malulu e tele potu, e le mafai ona mafua ai le faʻamaʻi pipisi.E leai se fa'ama'i fa'ama'i tele e mafua mai ile fa'atotonugalemu o le ea e o'o mai i le taimi nei.Ae ui i lea, o le ea decentralized e pei o le vaeluaga o le ea, iunite faʻapipiʻi ili, VRV faʻaaogaina i faleaiga, faʻamau, pasi, nofoaga faʻafiafiaga, o latou mamanu ea o le a mafua ai le faʻafefe o le ea i totonu o le potu, tulei le ao aerosol e tafe solo (Fig.4). ).

O lo'o i ai ni fa'ama'i fa'ama'i fa'apipi'i na tutupu mai lea taimi i lea taimi i nisi o nofoaga e fa'aogaina ai le fa'a'a'a'ele'ele tu'ufa'atasi i le taimi o fa'ama'i, ose nofoaga masani fo'i e sosolo ai le ao aerosol.

5) Fa'asoa toniga o le ea po'o le taofiofia

O le fa'aogaina o le ea e fa'amamafaina ai le tu'ufa'atasia o le fa'avasegaina o le vevela ma le susu.I le talitonuga, o le ea fou i fafo o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma le ea i totonu, o le ea o loʻo tufatufa tutusa, o lea o le a faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o siama, ae o le suʻesuʻeina o auiliiliga o le tufatufaina atu mai se isi vaaiga, atonu e fesoasoani i le faʻamaʻi pipisi. fa'atatau.O le mea lea, o le taʻiala o le tufatufaina atu o le ea e taua, o le mea lea o le faʻamamaina o avanoa i fomaʻi, vailaʻau, faʻaeletoroni e faʻapipiʻi ai le mamafa i le mamanu o le ea, lea e tuʻuina mai i luga ma toe foʻi i lalo.E fa'aaoga atoatoa ai le vaega o le taofiofia o le fa'afefe o le ea, fa'ato'a vave le fa'aleagaina o le nofoaga, ma puipuia mai le tafetafea ma fa'asalalauina, fa'aitiitia le taimi fa'aalia.O le taofiofia o le ea e sili atu le taua nai lo le tufatufaina tutusa.Centralized ea-conditioning system e mafai ona faigofie ona iloa le mamanu o le ea e tuʻuina atu mai luga ma toe foʻi i lalo, aʻo le faʻaogaina o le ea malulu, lea e tuʻufaʻatasia ai le faʻaogaina o le ea ma le tufatufaina atu, e faigata ona ausia.

6) Puipuiga o le sapalai o le ea poʻo le puipuia o le tafe

O le taimi lava e fa'aleagaina ai le ea i totonu, ma fa'aulufaleina e le 'ea fa'alili le ea leaga i totonu o le fale ona fa'aosoina ai lea o le fa'aleagaina o le ea lona lua e ta'ua o le lē tu'usa'o.

Mai lo tatou manatu masani, o siama i totonu o le fale e tuʻuina atu e le ea malulu o le mea sili ona mataʻutia.E le gata i lea, e le mafai ona sosolo le siama i totonu o le ea malulu tutotonu, tusa lava pe mafai, pe afai o loʻo i ai se faamama lelei o le ea i le sapalai o le ea poʻo le toe foʻi mai o le ea, e faigata ona maua le siama.Mai le va'aiga o le fa'ainisinia fa'amamā, e itiiti ni fa'alavelave fa'aleagaina e mafua mai i fa'amama ma lona fa'apipi'iina i le faiga o lo'o iai nei ma le taliaina.Ae ui i lea, o le faateleina tauaso o le voluma o le ea fou e aunoa ma le mafaufau i le eseesega o le mamafa o le a le mafai ai ona pulea lelei le mamafa o le ea i totonu o le eria, ma o le ea i totonu o loʻo i ai le filogia(virus) o le a tafe saʻo i fafo, mafua ai le filogia (faʻamaʻi) faʻalavelave faʻafuaseʻi.O lenei ituaiga o filogia e mafua mai le filogia i totonu o le fale ua taʻua o le filogia tuusaʻo, lea e sili atu ona mataʻutia, o le le mautonu o le tafe o le ea e faigata ai ona valoia le nofoaga o siama.O le mafuaʻaga lea e le manaʻomia ai e tulaga faʻapitoa poʻo tuʻutuʻuga mo le fausiaina o falemaʻi i le fale poʻo fafo le maualuga o le faʻamamaina o le ea mo le faʻaogaina o le ea i totonu o matagaluega autu, ae faʻamamafaina le faʻatonuga faʻaitulagi faʻasolosolo faʻaeseesega faʻatonutonu faʻamalosi .

7) Faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le faʻaauau pea

O le fefe i le siama e feaveai i totonu o le ea malulu, e masani ona manaʻomia le faʻaogaina o le ea malulu.O lona uiga, o le ea malulu o le a tapunia pe a uma ona tamoʻe mo se vaitaimi, ona faʻaogaina lea o le ea faanatura poʻo le faʻaogaina o masini.2-3 taimi i le aso mo le itiiti ifo i le 30 minute e manaʻomia.Matou te iloa uma o le tele o le ea fou e aumaia i totonu o le a faʻaleagaina ai le siosiomaga faʻalelei i totonu, ae o le mea matou te leʻi iloa o le siosiomaga faʻalelei e faia e le ea malulu e mafai foi ona manatu o se mea e puipuia ai le faʻamaʻi.O le alu o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia ai o le COVID-19 o loʻo tumau pea le malosi faʻamaʻi e tusa lava pe maualalo pe maualuga le vevela.A'o o'o atu le gaioiga ole siama ile pito i lalo ile vevela ole potu ole 22-25℃ ma le susū fa'atatau ile 50%-60%(Fig.5).

O le ulufale sa'o o le ea fou malosi e fa'aleagaina ai foi le paleni o le eseesega o le mamafa i le va o avanoa eseese, e mafua ai le le mautonu o le tafe o le ea.

O le mea lea, o le umi lava e tausisia ai le faʻaogaina o le ea, e le gata ina manaʻomia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le ea, ae faʻapea foi ona amata muamua ma tuai le tapunia.Siosiomaga mautu ma pulea o le manaʻoga moni mo le faʻavasegaina o faʻamaʻi puipuia ma pulea.

 Ole fua ole ola ole coronavirus fou ma le vevela ma le susu

Ata 5 Fa'asao fua ole coronavirus fou & vevela ma susū

8) Lag fetuunaiga poʻo le faʻatapulaʻaina puipuia

O le fa'atonuga o le va'alele e maua i le vevela ma le susu, lea o le a fetu'una'i e le faiga pe a uma ona iloa e le masini le vevela po'o le susū suiga, o sea faiga e ta'ua o le lag adjustment.

E tusa ai, o le maualuga o le vevela ma le susu e matua maualuga lava, o le fausaga o totonu o totonu ma meafaigaluega e iai foi le malosi o le vevela, o lea e suia ai le vevela i totonu o le 1 ℃ e manaʻomia ai le malosi tele pe o le a le fesuisuiai tele.

E tusa lava pe o le vevela ma le susū o faʻalelei faʻalelei lelei e iai manaʻoga lelei ma le le lelei, o le taimi fetuunai e masani lava e le o se popolega.O lenei vaega o le faavae foi lea mo ea fa'alelei fa'alelei e fa'aoga ai le fa'atonutonuina ole leo ole ea.

E tusa ai ma le tautalaga, o le maualuga o le faʻaogaina o le pefu e matua laʻititi lava, ma sina le faʻalogo, o le faʻasesega o vaega o le a avea ma taseni pe sili atu foi i le selau.

O le taimi lava e sili atu ai le faʻaogaina o siama ma le pefu i le tulaga masani, e ono tupu faʻafitauli.E tatau ona fa'amauina le tapula'a a'o le'i iloa ua so'ona tele le siama ma le pefu.

E tatau ona faia se fa'alavelave pe a o'o i le laina fa'alavelave.O le taimi e fa'asa'o ai le 'ese'ese o le tele o siama ma le fa'atosina o le pefu i le tulaga fa'atulagaina e ta'ua o le fa'amamāina o le tagata lava ia.O se fa'ailoga taua lea mo le fa'atonutonuina o se siosiomaga fa'atonutonuina.Ae o le mea moni, e fesoʻotaʻi ma manaʻoga faʻatonutonu mo le faʻatulagaina o tulaga lamatia.

9) Fa'amalama fa'amalama po'o le tausia o le vevela i totonu

O le fa'amalama fa'amalama atonu o le auala sili ona taugofie ma aoga mo le puipuia ma le pulea, ae e itiiti sona a'afiaga i avanoa tele.O le COVID-19 o se fa'ama'i fa'agata, e leai se fofo fa'apitoa.O le Immunity o le foma'i sili ona lelei ma le togafitiga faafoma'i sili.E tusa lava po o le a le taumalulu po o le taumafanafana, e tatau ona tausia se vevela potu talafeagai.O le mea moni, e mafai ona le sa'o lelei ina ia mafai ai ona maua atili le ea fou.E mafai ona pulea i totonu o le 16 ℃ i le 28 ℃, pe afai e le afaina ai lou puipuiga, aua o le faʻaleleia o le tagata lava ia i le taimi o le faʻamaʻi e sili atu i mea uma.I se taimi, O le tausia o se vevela potu mautu e sili atu le taua nai lo le tatalaina o faamalama mo le ea.

E tusa ai ma le ao aerosol, o le fesuiaiga o le ea ea i nisi taimi e mafai ona avea ma malosiaga faʻamalosi mo le sosolo o le ao.

10) Fa'agata le fa'asalalauina po'o le puipuiga ma le fa'atonutonuina

O le a le fa'amoemoega o faiga fa'a'a'a'ele'ele e fa'atatau i le fa'ama'i?Fegalegaleai ma gasegase COVID-19 i totonu?po'o le tapeina o le sosolo ole COVID-19?

I le taimi mulimuli ane o le fa'ama'i, o faiga fa'asaga i le fa'a'a'a'alili o le puipuiga ma le fa'atonutonuina, e mafai ona 'alofia pe fa'aitiitia ai le tupu mai o fa'ama'i pipisi pe a tula'i mai se ma'i ta'itasi.E mafai ona faia faiga fa'ainisinia e puipuia ai lona nofoia, toe gaosia ma fa'asalalauina, o le siama e na'o tagata mama'i e mafai ona aumai i totonu ae le fa'afeiloa'i mai le ea i fafo, pe pei o le limu ma siama o lo'o i soo se mea i le siosiomaga masani.

E tusa lava pe malosi le puipuiga o le ea malulu, pe a faʻamaonia se faʻamaʻi coronavirus poʻo le masalomia o maʻi, e tatau ona tapuni le nofoaga ma e tatau ona tape vave le ea malulu, lipoti vave ile ofisa ole soifua maloloina ma faʻamaʻi mo togafitiga faʻafuaseʻi. , ma fa'amama mae'ae'a ma fa'ama'i.

O le fa'aaogaina tele o le puipuiga ma le fa'atonutonuina o faiga e fa'aalu ai le malosi ma tupe e itiiti se aoga.I se faapuupuuga, o a ni sini o le ea malulu i le taimi o le faʻamaʻi?O le a le fa'atonuga ole siama?Afai o le puipuiga ma le puleaina o le coronavirus o loʻo faʻamoemoe pea, o le ofuina o matapulepule, tausia le va fealoai ma le fufuluina o lima o le mea autu.O nei gaioiga e sili atu nai lo soʻo se isi faiga malosi o le ea malulu pe a mafai e tagata uma e aofia ai maʻi COVID-19 ona faia.

Afai o le sini faʻatonutonu o le puipuia ma le pulea o siama faʻamaʻi pipisi i se tulaga lautele, o le GB 51039-2014 "code for design of the general hospital building" ua ave i totonu o le tala pe a sauniuni, o lona uiga, i nofoaga faitele, e mafai ona tatou fa'aaoga faiga e tolu o lo'o fa'aaogaina masani ile siosiomaga fa'afoma'i lautele, e fa'afefeteina, tu'uina atu le ea mai luga ma toe fa'afo'i le ea ile pito i lalo ma fa'amama sa'o ile fo'i ea.O nei faiga ua faʻamaonia e taugofie, maualalo le faʻaaogaina o le malosi, aoga ma matua e ala i faʻataʻitaʻiga i tausaga ua tuanaʻi.Afai e fa'ataga le tulaga, e mafai ona fa'aoga ea malulu e iai pea le eseesega o le mamafa ma fesuia'i le tele o le ea fou.

3. Fa'ai'uga

O lenei tusiga na fautua mai ai o le manava ma le vavalalata o le auala autu lea o le COVID-19.E mafai ona a'afia i le aerosol pe a fa'aalia i totonu o se si'osi'omaga tapuni ma maualuga maualuga o aerosol mo se taimi umi, lea na fa'amaonia e le lata i le 30 miliona fa'ama'i pipisi i le fa'ama'i.O le ofuina o matapulepule, tausia o vaʻaiga mamao ma le fufuluina o lima ua lauiloa o ni auala sili ona aoga e puipuia ma pulea ai le faʻamaʻi.

Ole fa'ama'i fa'aopoopo fa'atasi e tupu ile avanoa fa'atapula'a e fa'apea e mafua mai ile ao aerosol.

E mafai ona fa'amalamalamaina ma'oti le a'oa'oga o le aerosol cloud transmission.E le faigata ona faʻataʻitaʻiina le tuʻuina atu o le aerosol cloud e le CFD, ae e leai se aoga e aunoa ma le lagolago a le tele o suʻesuʻega faʻamaʻi.E ui lava o le le mautonu ma le le mautonu o le aerosol cloud transmission e luʻitauina ai talitonuga masani ma faʻataʻitaʻiga i le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi pipisi, ae e le faigata ona pulea le faʻafefe o le ao.

Ole faiga ole ea ile taimi ole fa'ama'i fa'ama'i e tatau ona fa'atatau muamua ile fa'amoemoega ole fa'asagaga ma fa'amoemoe fa'atonutonu.E tatau ona aloese mai le taumatemateina o mea e tetee atu ai ma le pulea o sini mai mafaufauga faʻapitoa ma le mafaufau masani.

Fa'agata fa'a'ele'ele fa'alesoifua maloloina i le taimi mulimuli ane e mafai ona fa'aaogaina ni faiga se tolu lea e masani ona fa'aaogaina i le puleaina o le siosiomaga fa'afoma'i lautele, e ta'ua o le fa'aleleia o le ea, tufatufaina atu o le ea ma le filtration talafeagai o le ea toe fo'i.O nei faiga e maualalo le faʻaaogaina o le malosi, taugofie ma e malosi le faʻaogaina.O le soona puipuia ma le pulea e le manaomia.I se tasi upu, o le faʻafetauiina o le ea malulu i le taimi o le faʻamaʻi pipisi e tatau ona tausisia, talafeagai ma talafeagai.

Fa'asalalau e Shen Jinming ma Liu Yanmin ile HVAC


Taimi meli: Oke-14-2020