енталпија тркала

Краток опис:

Модел: ХРТ 500 ~ ХРТ-5000
дијаметар: 500-5000mm
Вовед: Енталпијата и разумен топлина обновување
на топлина ефикасност до 70% до 90%
Двојно заптивање систем
Двојно чистка сектор
Потврдување:  ce

детали за производот

Тагови производ

  Главни карактеристики на Holtop ротациони разменувач на топлина
  1. Висок степен на корисност на разумен топлина обновување
  2. Двојно лавиринт запечатување систем обезбедува минимално истекување на воздух.
  3. напори Самочистечки продолжи циклус на услуги, намалување на трошоците за одржување.
  4. Двоен сектор чистка минимизира пренесени од издувниот воздух во довод на воздух поток.
  5. Животот работно време-подмачкани лежишта не бара одржување при нормална употреба.
  6. внатрешни краци се користи за да се поврзат механички ламинати роторот е за зајакнување на тркалото.
  7. Завршено спектар на роторот дијаметар од 500mm до 5000mm, роторот може да се сече 1pc да 24pcs за лесен транспорт, разни видови на станбената изградба е на располагање, како и.
  8. софтвер Избор за лесен избор.

  Принцип на работа

  Ротари разменувач на топлина е составен од alveolate
  топлина тркало, случај, системот диск и запечатување делови.
  Издувни гасови и надворешниот воздух да помине низ половина на
  тркала посебно, кога тркалото се врти, топлина
  и влага се разменуваат помеѓу издувни гасови и
  надворешниот воздух. Ефикасноста на искористување на енергијата е до
  70% до 90%

  ротирачки разменувач на топлина
  тркало материјали ротирачки топлина exchanger3
  Вкупната топлина тркало е направена од алуминиумски фолии обложени со
  3A молекуларно сито од 0.04mm дебелина. ротирачки топлина exchanger2
  Апликации
  Ротари разменувач на топлина може изградена во воздухот ракување единица (AHU) како главен дел од делот за надоместување на топлината. Обично од страна на
  панел на куќиштето на разменувач е непотребно, освен што бајпас е поставена во AHU.
   апликација ротирачки разменувач на топлина
  Исто така, може да се инсталира во каналите на системот за вентилација, како главен дел од делот на топлина за обновување, поврзани со
  ет Ange. Во овој случај, не е потребно од страна на панел на разменувач за да се спречи истекување. ротирачки апликација разменувач на топлина 2
  Забелешка: Тип на куќиште и сегмент количина треба да зависи од места на примена, како и можност за транспорт
  и услови на инсталација. Над сегментација ќе се зголеми работата на Собранието, и overlarge големина ќе предизвика
  diffculties во транспортот.
  Услови за нанесување
  - Надворешната температура: -40-70 ° C
  - Максимална брзина лице: 5,5 / s
  - Максимален притисок на куќиштето: 2000Pa

 • Претходно:
 • Следно:

 • Поврзани производи